skip to Main Content

Santa Cruz

Santa Cruz is het meest centraal gelegen eiland en is het op één na grootste eiland van de Galapagoseilanden. Zuidelijk van het eiland vind u de meest ontwikkelde stad; Puerto Ayora. De Galapagoscruises starten of eindigen in de haven van Puerto Ayora. Op het eiland zijn geldautomaten, restaurants, hotels, winkels en cafés aanwezig. Als u geen cruise maakt is Santa Cruz ook een uitstekend eiland voor het eilandhoppen of om een aantal dagen hier te verblijven en diverse plekken op het eiland te bezoeken. De verschillende plekken die u op Santa Cruz vindt:

Charles Darwin Research Station

Het Charles Darwin Center is een informatiecentrum, museum en fokcentrum voor jonge schildpadden. U leert meer over de bescherming en het behoud van de eilanden. Bezoek dit centrum op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een Engelssprekende lokale gids. 

De Hooglanden van Santa Cruz

In de hooglanden van Santa Cruz ziet u de reuzenschildpadden en maakt u mooie wandelingen. Geniet van de adembenemende uitzichten over de groene vegetatie van het eiland. In het Nationale Park Cerro Dragon ziet u flamingo’s, land-leguanen en diverse vogelsoorten. Qua accommodatie is Galapagos Safari Camp een absolute aanrader voor een uniek en duurzaam verblijf op Santa Cruz.

Tortuga Bay

Tortuga Bay is één van de mooiste en langste stranden van de Galapagoseilanden. Via een wandeling van ongeveer 45 minuten over een voetpad bereikt u een wit zandstrand waar zee-leguanen rondlopen. Tortuga Bay staat bekend om mangrovebossen, pelikanen en flamingo’s. Het strand is dé perfecte plek om te zwemmen, snorkelen, kajakken, surfen of wandelen.

Black Turtle Cove

Om deze plek te bezoeken gaat u met de panga (kleine boot) richting het groene mangrovebos. Hier kunt u mangrovevinken, zeeschildpadden, lava reigers, de wit getipte rifhaai, de zwart getipte rifhaai en de Galapagos haai zien. 

Ontdek meer activiteiten

Santa Cruz

Santa Cruz is het meest centraal gelegen eiland en is het op één na grootste…

Lees verder

Isabela

Isabela is het grootste eiland van de Galapagoseilanden met Puerto Villamil als hoofdstad. In Puerto…

Lees verder

San Cristobal

San Cristobal ligt in het oosten van de Galapagoseilanden en heeft de grootste bevolking na…

Lees verder

Kleine Galapagoseilanden

Dit is een greep uit een aantal kleine Galapagoseilanden die u kunt bezoeken tijdens een…

Lees verder
Back To Top