skip to Main Content

Santa Cruz

Santa Cruz is het meest centraal gelegen eiland en is het op één na grootste eiland van de Galapagoseilanden. Zuidelijk van het eiland ligt het havenstadje Puerto Ayora. De Galapagos cruises starten of eindigen in de haven van Puerto Ayora of op het nabij gelegen eiland Baltra. Op het eiland zijn geldautomaten, restaurants, hotels, winkels en cafés aanwezig. Als u geen cruise maakt is Santa Cruz ook een uitstekend eiland voor het eilandhoppen of om een aantal dagen hier te verblijven en diverse plekken op het eiland te bezoeken. Bekijk onze reisvideo van Santa Cruz. Een aantal hoogtepunten op Santa Cruz zijn:

Charles Darwin Research Station

Het Charles Darwin Center is een informatiecentrum, museum en fok-centrum voor jonge schildpadden. U leert meer over de bescherming en het behoud van de eilanden. Naast de schildpadden bewondert u hier ook leguanen en darwinvinken. Bezoek dit centrum op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een Engelssprekende gids. 

De Hooglanden van Santa Cruz

In de hooglanden van Santa Cruz ziet u de reuzenschildpadden en maakt u mooie wandelingen. Geniet van de adembenemende uitzichten over de groene vegetatie van het eiland. In het Nationale Park Cerro Dragon ziet u flamingo’s, land-leguanen en diverse vogelsoorten. Qua accommodatie is Galapagos Safari Camp een absolute aanrader voor een uniek en duurzaam verblijf op Santa Cruz.

Tortuga Bay

Tortuga Bay is één van de mooiste en langste stranden van de Galapagoseilanden. Via een wandeling van ongeveer 45 minuten over een voetpad bereikt u een wit zandstrand waar zee-leguanen rondlopen. Tortuga Bay staat bekend om mangrovebossen, pelikanen en flamingo’s. Het strand is de perfecte plek om te zwemmen, snorkelen, kajakken, surfen of wandelen.

Black Turtle Cove

Om deze plek te bezoeken gaat u met de panga (kleine boot) richting het groene mangrovebos. Hier ziet u mangrove vinken, zeeschildpadden, lava reigers, de wit getipte rifhaai, de zwart getipte rifhaai en de Galapagos haai.

Leguaan Op Santa Cruz Galapagos

Ontdek meer activiteiten

Zeeleeuwen Op Het Strand Bij San Cristobal

San Cristobal

San Cristobal ligt in het oosten van de Galapagoseilanden en heeft de grootste bevolking na…

Lees verder
Galapagos Pinguïn Isabela

Kleine Galapagoseilanden

Dit is een greep uit een aantal kleine Galapagoseilanden die u kunt bezoeken tijdens een…

Lees verder
Luxe Reis Galapagos Santa Cruz Strand

Santa Cruz

Santa Cruz is het meest centraal gelegen eiland en is het op één na grootste…

Lees verder
Galapagos Isabela Iguana

Isabela

Isabela is het grootste eiland van de Galapagoseilanden met Puerto Villamil als dorpskern. In Puerto…

Lees verder
Back To Top