skip to Main Content

San Cristobal

San Cristobal ligt in het oosten van de Galapagoseilanden en heeft de grootste bevolking na Santa Cruz. De hoofdstad is Puerto Baquerizo Moreno en de haven vormt het vertrek- of eindpunt voor de Galapagos cruises. Op het eiland zijn winkels, restaurants, hotels en geldautomaten. Het is één van de drie eilanden die bewoond is en waar u ook kunt verblijven tijdens het eilandhoppen. Een absolute aanrader voor een comfortabel verblijf is Golden Bay Hotel & Spa. In maart 2019 bezochten Sergio en ik San Cristobal, bekijk hier onze reisvideo. Enkele bezienswaardigheden op het eiland San Cristobal zijn:

El Junco

El Junco is het enige zoetwatermeer op de Galapagoseilanden. Het meer werd tienduizenden jaren geleden gevormd na de laatste ijstijd. Locals hebben het meer vernoemd naar een bloeiende plant die in het gebied groeit, Eleocharis Mutata. Hoewel de grote heuvel niet lijkt op een vulkaan, is het meer zelf gelegen in een oude krater. Geniet van de prachtige wandelingen rondom het meer terwijl u fregatvogels ziet zwemmen, koereigers in het hoge gras ziet jagen of vinkjes met elkaar in het meer ziet spelen. 

La loberia

La loberia staat bekend om zijn zeeleeuwen. Op dit witte zandstrand bewondert u grote kolonies zeeleeuwen, vaak rond de dertig vrouwtjes en hun jongen met een dominante man in het midden van de groep. Observeer hoe ze met elkaar omgaan, luister naar de geluiden die ze maken en kom ze tegen als u aan het snorkelen bent want vooral de jonge zeeleeuwen zijn erg nieuwsgierig! Andere dieren die u in dit gebied observeert zijn fregatvogels, vele soorten vinken en zee-leguanen. 

Kicker Rock

Kicker Rock is een van de meest spectaculaire plekken om te bezoeken. Twee vulkanische rotsen van 140 meter hoog torenen boven het water uit. Vanuit een zuidelijk punt bekeken lijken de rotsen op een slapende leeuw, daarom heet de plek in het Spaans ‘León Dormido’. Het is een goede plek om te snorkelen en te duiken. U kunt door het kanaal tussen de twee rotsen zwemmen terwijl u geniet van de indrukwekkende onderwaterwereld van zeeschildpadden, roggen, de Galapagos-haai, kleurrijke vissen en zeeleeuwen. Op de rotsen nestelen honderden vogels zoals de fregatvogels en de blauwvoet jan van genten.  

El Junco San Cristobal

Ontdek meer activiteiten

Galapagos Pinguïn Isabela

Kleine Galapagoseilanden

Dit is een greep uit een aantal kleine Galapagoseilanden die u kunt bezoeken tijdens een…

Lees verder
Galapagos Isabela Iguana

Isabela

Isabela is het grootste eiland van de Galapagoseilanden met Puerto Villamil als dorpskern. In Puerto…

Lees verder
Zeeleeuwen Op Het Strand Bij San Cristobal

San Cristobal

San Cristobal ligt in het oosten van de Galapagoseilanden en heeft de grootste bevolking na…

Lees verder
Luxe Reis Galapagos Santa Cruz Strand

Santa Cruz

Santa Cruz is het meest centraal gelegen eiland en is het op één na grootste…

Lees verder
Back To Top