skip to Main Content

Kleine Galapagoseilanden

Dit is een greep uit een aantal kleine Galapagoseilanden die u kunt bezoeken tijdens een cruise of tijdens het eilandhoppen. Er zijn uiteraard nog meer bijzondere plekken die u kunt ontdekken, maar dit geeft u alvast een indruk over wat u kunt zien en beleven. Graag vertel ik u uit eigen ervaring meer over de magische Galapagoseilanden.

Genovesa

Genovesa is het enige eiland volledig ten noorden van de evenaar dat kan worden bezocht tijdens een cruise. Het eiland wordt ook wel Tower genoemd. Het vogelleven is enorm op dit eiland; lava meeuwen, blauwvoet jan van genten, roodvoet jan van genten, zwaluwstaartmeeuwen, Galapagos-uilen, Galapagos-duiven, kleine grondvinken, grote cactus vinken en nog veel meer. Ga op deze plek snorkelen om hamerhaaien te zien! Een bekende plek op Genovesa is Pince Phillips Steps, hier wandelt u door droge bosvegetatie om bij hoge kliffen te komen waar u broedende zeevogels ziet. Op Darwin Bay Beach heeft u een prachtig koraalstrand met grote kolonies zeevogels. 

North Seymour

Dit kleine eiland ligt ten noorden van Baltra en heeft een actief dierenleven. Wanneer u dit eiland bezoekt loopt u langs de meest actieve broedplaatsen van zeevogels. Het is de favoriete plek van de fregatvogel en de blauwvoet jan van gent. Ook ziet u hier de zeeleeuw, de zwaluwstaartmeeuw, de land-leguaan, de zee-leguaan, de lava-hagedis, de Galapagos-slang en zeemeeuwen. Het is een goede spot om te duiken, dan heeft u de kans om rif vissen en zelfs een hamerhaai te zien. 

Santa Fe

Santa Fe is een van de oudste eilanden, ook wel Barrington genoemd, en ligt tussen Santa Cruz en San Cristóbal. Op dit eiland wandelt u door een bos met hoge optunia-cactussen en vind u de Palo Santo die een aangename geur heeft. In de hooglanden bewondert u de land-leguaan van Santa Fe die alleen op dit eiland te vinden is. Er is een leuke baai waar u kunt snorkelen en waar u zee-leguanen, zeeleeuwen, de wit getipte rifhaai en verschillende vogels ziet.

Española

Dit is het oudste en meest zuidelijke eiland van de Galapagoseilanden. Alleen op Española vind u de albatros. Het eiland biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Bezoek Punta Suarez, een rotsachtig pad dat u leidt door kolonies van gemaskerde jan van genten en blauwvoet jan van genten. Het pad eindigt bij hoge kliffen waar het water met geweld de rotsen raakt, hier ziet u de albatros, zee-leguanen, lava hagedissen, scholeksters, tropische vogels en de zwaluwstaartmeeuw. Gardner Bay heeft een prachtig wit zandstrand en is de thuisbasis van een grote kolonie zeeleeuwen en land-leguanen. Ga hier heerlijk zwemmen en snorkelen en geniet van de tropische vissen, de hamerhaai en zeesterren.

 

Ontdek meer activiteiten

San Cristobal

San Cristobal ligt in het oosten van de Galapagoseilanden en heeft de grootste bevolking na…

Lees verder

Santa Cruz

Santa Cruz is het meest centraal gelegen eiland en is het op één na grootste…

Lees verder

Isabela

Isabela is het grootste eiland van de Galapagoseilanden met Puerto Villamil als hoofdstad. In Puerto…

Lees verder

Kleine Galapagoseilanden

Dit is een greep uit een aantal kleine Galapagoseilanden die u kunt bezoeken tijdens een…

Lees verder
Back To Top