skip to Main Content

Isabela

Isabela is het grootste eiland van de Galapagoseilanden met Puerto Villamil als dorpskern. In Puerto Villamil is een informatiecentrum en een centrum voor het redden van de schildpad. Er zijn enkele winkels, hotels en restaurants. Op dit eiland zijn géén geldautomaten aanwezig, dus zorg dat u voldoende cash meeneemt. Het centrum is vele malen kleiner en minder bevolkt dan op Santa Cruz en San Cristóbal. Het eiland heeft vijf vulkanen waarvan vulkaan Wolf met 1707 meter het hoogste punt van de Galapagoseilanden is. De meeste cruises komen langs diverse plekken van het eiland Isabela. Ook tijdens het eilandhoppen kunt u Isabela bezoeken en verschillende sites bekijken. Enkele van deze bijzondere plekken zijn: 

Tagus Cove

Dit is een baai waar u fantastisch kunt snorkelen en wandelen. Zie de spelende zeeleeuwen en de zwemmende zeeschildpadden. Maak tijdens de wandeling kennis met de Galapagos pinguïn, aalscholvers, pelikanen, blauwvoet jan van genten en rode krabben. 

Urbina Bay

Urbina Bay is een donker vulkanisch zandstrand met landleguanen. U vindt koraalrif op het land, aalscholvers, pelikanen, reuzenschildpadden, zeeleguanen en roggen.

Punta Moreno

Hier vindt u lavastromen en voormalige uitbarstingen. Geniet hier van het uitzicht op een lavameer en de vulkanen Acedo, Sierra Negra en Cerro Azul. Qua dierenleven ziet u hier lava reigers, pijlstaarteenden en soms flamingo’s. 

Sierra Negra

Sierra Negra is met een lengte van 10 kilometer en 9 kilometer breedte de op een na grootste krater ter wereld. Samen met een gids kunt u hier een mooie wandeling maken over het vulkanische gesteente door de lavavelden. Bewonder de Jaboncillo boom en vulkaan Chico die u onderweg ziet.  

Strand Bij Isabela Op De Galapagoseilanden

Ontdek meer activiteiten

Zeeleeuwen Op Het Strand Bij San Cristobal

San Cristobal

San Cristobal ligt in het oosten van de Galapagoseilanden en heeft de grootste bevolking na…

Lees verder
Galapagos Isabela Iguana

Isabela

Isabela is het grootste eiland van de Galapagoseilanden met Puerto Villamil als dorpskern. In Puerto…

Lees verder
Luxe Reis Galapagos Santa Cruz Strand

Santa Cruz

Santa Cruz is het meest centraal gelegen eiland en is het op één na grootste…

Lees verder
Galapagos Pinguïn Isabela

Kleine Galapagoseilanden

Dit is een greep uit een aantal kleine Galapagoseilanden die u kunt bezoeken tijdens een…

Lees verder
Back To Top