skip to Main Content

Sportief eilandhoppen op de Galapagos 

 

Deze 6-daagse sportieve tour op de Galapagoseilanden laat u de eilanden op een andere manier ontdekken. U maakt kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld door te duiken tussen de manta’s, barracuda’s, hamerhaaien, zeepaardjes en nog veel meer! Na deze duiktrip maakt u de sportieve tour compleet met een hike naar de Sierra Negra vulkaan. Dit is de perfecte trip voor duikliefhebbers en sportievelingen. 

 Hoogtepunten van 6 dagen sportief eilandhoppen 

Vandaag vliegt u  vanaf Quito of Guayaquil naar Baltra. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar Puerto Ayora brengt. In de middag kunt u op eigen gelegenheid het Charles Darwin Station bezoeken waar u alles leert over de geschiedenis van de Galapagoseilanden. In de avond ontmoet u de duikgids en organiseert u alles voor de duiktrip van de volgende dag. 

Na het ontbijt is het tijd om de onderwaterwereld van de Galapagos te ontdekken! U bezoekt een van de sites rondom Santa Cruz. Het is afhankelijk van het regelement van het Galapagos Nationaal Park welke site dit is; Floreana, North Seymour, Gordon Rocks, Mosquera of Bartolome. U zult twee duiken maken met een maximale diepte van 30 meter. Let op: u heeft wel uw PADI diploma nodig om deel te kunnen nemen aan deze duiken. 

Vandaag heeft u nogmaals de mogelijkheid om twee keer te gaan duiken. U kunt zeeleeuwen, zeeleguanen, zeeschildpadden, haaien, pinguins, kleurrijke vissen, manta’s, roggen en nog veel meer zien. Laat u verwonderen door deze mooie wereld! 

In de ochtend heeft u vrije tijd en kunt u op eigen gelegenheid naar Tortuga Bay gaan. U maakt een korte wandeling door een natuurgebied en komt uit op witte zandstranden aan een azuurblauwe zee. Hier kunt u ontspannen of gaan kajakken. U zult hier voornamelijk zeeleguanen en pelikanen zien. In de middag vaart u per taxiboot naar het eiland Isabela en bezoekt u de Flamingo Lagoon. 

Samen met uw gids maakt u een wandeltocht van 4 uur naar de Sierra Negra vulkaan. Deze vulkaan heeft de op één na grootste vulkaankrater ter wereld. Het is een compleet andere natuur en op sommige plekken een pittige wandeling vanwege de ruwe ondergrond. In de middag bent u in de gelegenheid om te snorkelen bij Concha Perla.  

Vroeg in de ochtend vaart u per taxiboot terug naar Santa Cruz. Hiervandaan heeft u een transfer naar Baltra en vliegt u terug naar Guayaquil. 

Prijsindicatie €
Route plan

Dag & Route
1: Quito/Guayaquil – Santa Cruz
2: Duiken bij Santa Cruz
3: Duiken bij Santa Cruz
4: Santa Cruz: Tortuga Bay – Isabela
5: Isabela: Sierra Negra vulkaan
6: Isabela – Santa Cruz – Guayaquil

Back To Top