skip to Main Content

Duiken op de Galapagos 

 

Deze 6-daagse sportieve tour op de Galapagoseilanden laat u de eilanden op een andere manier ontdekken. U maakt kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld door te duiken tussen de manta’s, barracuda’s, hamerhaaien, zeepaardjes en nog veel meer! Na deze duiktrip maakt u de sportieve tour compleet met een hike naar de Sierra Negra vulkaan. Om deel te nemen aan deze tour moet u een geldig PADI-certificaat hebben. Op dag 2 en dag 3 gaat u duiken en maakt u 2 duiken per dag. Er zijn verschillende prachtige duikgebieden op de Galapagos waar u naartoe kunt. Aangezien de Galapagos-eilanden een beschermd natuurgebied zijn is het niet mogelijk om elke dag dezelfde duikplaatsen te bezoeken. Daarom hanteert het nationaal park een schema waarbij u per dag naar een andere duikplaats gaat. Dit is de perfecte trip voor duikliefhebbers en sportievelingen.

 Hoogtepunten van 6 dagen sportief eilandhoppen 

Vandaag vliegt u  vanaf Quito of Guayaquil naar Baltra. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar Puerto Ayora brengt. In de middag kunt u op eigen gelegenheid het Charles Darwin Station bezoeken waar u alles leert over de geschiedenis van de Galapagoseilanden. In de avond ontmoet u de duikgids en organiseert u alles voor de duiktrip van de volgende dag. 

Na het ontbijt is het tijd om de onderwaterwereld van de Galapagos te ontdekken! U bezoekt een van de sites rondom Santa Cruz. Het is afhankelijk van het regelement van het Galapagos Nationaal Park welke site dit is; Floreana (maandag), Santa Fe (dinsdag), North Seymour & Mosquera Islet (woensdag en zaterdag), Gordon Rocks (donderdag en zondag), Beagle & Daphne (vrijdag). U maakt twee duiken met een maximale diepte van 30 meter. Let op: u heeft wel uw PADI diploma nodig om deel te kunnen nemen aan deze duiken. 

Vandaag heeft u nogmaals de mogelijkheid om twee keer te gaan duiken. U kunt zeeleeuwen, zeeleguanen, zeeschildpadden, haaien, pinguins, kleurrijke vissen, manta’s, roggen en nog veel meer zien. Laat u verwonderen door deze mooie wereld! 

In de ochtend heeft u vrije tijd. Onze tip: breng een bezoek aan Tortuga Bay, een parelwit zandstrand waar u zeeleguanen en haaien kunt spotten. Het is een geweldige plek om te kajakken langs de kust. Na de lunch gaat u per speedboot naar Isabela (2,5 uur varen) waar u bij aankomst wordt verwelkomd door de Engelstalige gids. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Flamingo-lagune.

Samen met uw gids maakt u een wandeltocht van 4 uur naar de Sierra Negra vulkaan. Deze vulkaan heeft de op één na grootste vulkaankrater ter wereld. Het is een compleet andere natuur en op sommige plekken een pittige wandeling vanwege de ruwe ondergrond. In de middag bent u in de gelegenheid om te snorkelen bij Concha Perla.  

Vroeg in de ochtend vaart u per taxiboot terug naar Santa Cruz. Hiervandaan heeft u een transfer naar Baltra en vliegt u terug naar Guayaquil. 

Prijsindicatie €

De programma’s van Galapagos eilandhoppen worden uitgevoerd in een internationaal gezelschap. Dit betekent dat u iedere dag een andere gids heeft en een andere coördinator op elk eiland. Het is een mix van groepsdagtochten en individuele privédagtochten. U bent elke dag met verschillende gasten tijdens de groepsdagtochten.

De 6-daagse Duiken op de Galapagos heeft indicatieprijs vanaf €1.850,- per persoon. In deze prijs is inbegrepen: 3-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, maaltijden als lunch en diner, transport en activiteiten zoals omschreven in het programma.

Exclusief in deze prijs: de retourvlucht van Quito/Guayaquil naar San Cristobal/Baltra, entreegelden voor het Nationaal Park Galapagos USD 100 per persoon, migratiekaart USD 20 per persoon, havengeld Isabela USD 10 per persoon, wetsuits USD 5 per persoon per dag (aan te raden tussen mei – november).

Route plan

Dag & Route
1: Quito/Guayaquil – Santa Cruz
2: Duiken bij Santa Cruz
3: Duiken bij Santa Cruz
4: Santa Cruz: Tortuga Bay – Isabela
5: Isabela: Sierra Negra vulkaan
6: Isabela – Santa Cruz – Guayaquil

Back To Top