skip to Main Content

Luxe eilandhoppen op de Galapagos 

 

Ga 5 dagen luxe eilandhoppen op de Galapagos en geniet van een comfortabel verblijf in het natuurparadijs. Het bekroonde Finch Bay Eco Hotel ligt op steenworp afstand van playa Aleman waardoor u een privé strand heeft. Vanuit Puerto Ayora maakt u een boottocht van 3 minuten om bij het hotel te komen. Het hotel heeft een geweldige service, mooi zwembad en designkamers. Vanaf Santa Cruz maakt u enkele dagtochten waarbij u geniet van activiteiten als wandelen, snorkelen en het spotten van wildlife. De dagtochten zijn over land waardoor dit voor degene met zeeziekte dé perfecte oplossing is om toch het pareltje in de Stille Oceaan te ontdekken!

Hoogtepunten van 5 dagen luxe eilandenhoppen

Vandaag vliegt u vanaf Quito of Guayaquil naar Baltra (ongeveer 2 uur vliegen). Op het eiland van Baltra ontmoet u een lokale vertegenwoordiger die u naar Puerto Ayora brengt. Hiervandaan neemt u een taxiboot naar het Finch Bay hotel. Geniet van de faciliteiten die het hotel u biedt zoals het zwembad of het strand “playa Aleman”. Gedurende uw verblijf zijn een kajak- en snorkeluitrusting beschikbaar.  

Samen met uw gids brengt u een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz waar u de reuzenschildpadden kunt vinden. In El Manzanillo vind u de grootste levende schildpaddensoort met een gewicht tot 250 kilo. De schildpadden spelen een belangrijke biologische rol als grazer in zijn natuurlijke habitat. In het wild banen deze vriendelijke reuzen langzaam hun weg door de planten en struiken. U kunt hier rustig rondwandelen en de natuur bewonderen. Hierna maakt u nog een stop bij de lava tunnels. 

Wanneer u een dagtour maakt naar een van de omliggende eilanden van Santa Cruz is het afhankelijk van de dag welk eiland u kunt bezoeken. Dit word namelijk bepaald door het regelement van het Galapagos Nationaal Park. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan North Seymour. Dit eiland werd van de oceaanbodem getild en door zijn oorsprong heeft het een laag en vlak profiel. Kliffen op slechts een paar meter hoog vormen de kustlijn waar de meeuwen met zwaluwstaarten tussen de richels en rotsen zitten. Soms heeft u geluk om een fregatvogel te vinden met hun prachtig gekleurde opgeblazen rode zak. 

Op Santa Cruz kunt u ook een dagtour maken naar Tortuga Bay en het Charles Darwin Station. In het Charles Darwin Station is een interpretatiecentrum open voor het publiek en ook kunt u hier het schildpadfok programma bekijken. U leert alles over de historie en ecologie van de Galapagoseilanden en de evolutie theorie van Darwin. De naam Tortuga Bay komt van schildpad in het Spaans, omdat dit de favoriete plaats is voor schildpadden om hun eieren te leggen. Het prachtige witte zandstrand wordt door velen beschouwd als de mooiste van de Galapagos-archipel. U kunt hier kajakken, zwemmen en snorkelen. Geniet van het wildlife om u heen! 

Tijd om afscheid te nemen van het pareltje in de Stille Oceaan. U geniet nog van een ontbijt en daarna word u naar Baltra gebracht om terug te vliegen naar Quito of Guayaquil. 

Prijsindicatie €
Route plan

Dag & Route
1: Quito/Guayaquil – Santa Cruz
2: Hooglanden Santa Cruz
3: Bezoek een kleiner eiland zoals North Seymour
4: Tortuga Bay & Charles Darwin Center
5: Santa Cruz – Guayaquil

Back To Top