skip to Main Content

Galapagos Expeditie

 

Deze 8-daagse Galapagos expeditie laat u het mooiste zien van de 3 eilanden: San Cristobal, Santa Cruz en Isabela. Ontdek de verborgen plekjes van deze eilanden en ervaar dit bijzondere natuurparadijs. U verblijft in middenklasse hotels, geniet van lokale gerechten in de restaurants en onderneemt diverse activiteiten zoals wandelen, zwemmen, snorkelen en kajakken. Met een internationaal gezelschap gaat u onder begeleiding met een gekwalificeerde gids op pad en leert u alles over de ecologie en biologie van de eilanden. Maaltijden, transport en een snorkeluitrusting zijn tijdens de activiteiten inbegrepen waardoor u optimaal geniet van deze Galapagos expeditie!

 Hoogtepunten van 8 dagen Galapagos Expeditie

Start uw Galapagos Expeditie in San Cristobal

Vroeg in de ochtend vliegt u vanaf Quito of Guayaquil naar San Cristobal. Op het eiland van San Cristobal ontmoet u uw Engelssprekende gids die u naar uw accommodatie brengt in Puerto Baquerizo Moreno. Hij of zij vertelt u over het reisprogramma van de komende dagen en er is gelegenheid om vragen te stellen. In de middag kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Punta Carola, Playa Mann, Las Tijeretas of het Galapagos Interpretatie Center.

Dagtour naar Kicker Rock of Punta Pitt

Vandaag maakt u een dagtour naar Kicker Rock of Punta Pitt. Welke plek u gaat bezoeken is afhankelijk van het reglement van het Galapagos Nationaal Park. Bij allebei de plekken geniet u van de indrukwekkende onderwaterwereld. U gaat zwemmen en snorkelen en heeft kans om zeeleeuwen, schildpadden, kleurrijke tropische vissen en zelfs hamerhaaien te zien!   

Reuzenschildpadden in de Hooglanden van San Cristobal

Samen met uw privé gids reist u naar de hooglanden van San Cristobal. U bezoekt Puerto Chino, een parelwit strand vanwaar u een uitzicht heeft over de Stille Oceaan. Om daar te komen maakt u een wandeling door de natuur van ongeveer 10 minuten. Vervolgens gaat u naar La Galapaguera, dit is een broedcentrum voor de reuzenschildpadden. Hierna brengt u een bezoek aan de Otoy Haciënda. Dit ecologische gebied produceert het voedsel voor de schildpadden en andere fruit en groente soorten. U geniet van een heerlijke lunch en neemt een kijkje rondom de Haciënda. Onderweg naar uw hotel maakt u een stop bij El Junco Volcano voor een korte wandeling.

Santa Cruz en Academy Bay

In de ochtend gaat u per taxiboot (2,5 uur) naar het eiland Santa Cruz. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht. Na de lunch maakt u een tour naar Academy Bay waar u kunt zwemmen en snorkelen met zeeleeuwen en tropische kleurrijke vissen. De plek staat ook wel bekend als La Lobería. Met een beetje gelukt ziet u zelfs haaien! Vanaf het strand Playa de los Perros ziet u de zeeleguanen heerlijk in het zonnetje rusten. Met het decor van enorme cactussen, rode rotsen en de turquoise kleur van de oceaan is dit de perfecte plek om landschapsfoto’s te maken.

Isabela en snorkelen bij Concha Perla

Vandaag vaart u per taxiboot (2,5 uur) naar het eiland Isabela. Bij aankomst word u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag heeft u een fiets ter beschikking waarmee u op eigen gelegenheid het eiland kunt verkennen. Tip: ga snorkelen bij Concha Perla. Hier spot u kleurrijke vissen, zee-egels, zeesterren, zeeleeuwen en zelfs zeeschildpadden! Geniet van de parelwitte stranden of breng een bezoek aan de Flamingo Lagoon, de grootste aan de kust gelegen lagoon op de Galapagos en een broedplaats voor flamingo’s.

Snorkeltour naar Los Tuneles

Vandaag maakt u een tour naar Los Tuneles hier gaat u snorkelen op een van de spectaculairste plekken van Isabela; El Finado. Omdat het water ondiep, rustig en helder is heeft u grote kans om zeepaardjes, papegaaivissen, pijlstaartroggen, witstaart haaien en kleurrijke tropische vissen te zien. Deze bijzondere snorkelplek wordt gekenmerkt door zijn unieke geologische formaties. De lavastromen hebben zowel onder als boven het water een aantal bogen en tunnels gecreëerd. Samen met uw Engelssprekende gids wandelt u door dit ongelooflijke landschap en ziet u de zeeleeuwen en pinguïns.  In de vroege namiddag keert u terug naar Puerto Villamil.

Reuzenschildpadden in de Hooglanden van Santa Cruz

Vroeg in de ochtend, om 06:00 uur, vaart u terug naar het eiland Santa Cruz en wordt u naar uw hotel gebracht.  In de middag brengt u een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz. U gaat naar de privé haciënda El Chato en ziet de reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat.

Einde van uw Galapagos Expeditie op Baltra

Voordat u teruggaat naar het vliegveld van Baltra brengt u nog een bezoek aan de Twin kraters. Deze zijn ontstaan door een ineenstorting van de aarde. U vliegt vanaf Baltra terug naar Guayaquil. 

Kicker Rock San Cristobal
Prijsindicatie €

De 8-daagse Galapagos Expeditie heeft een indicatieprijs vanaf €1.875,- per persoon.

Inclusief: 3-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, maaltijden als lunch en diner, transport en activiteiten zoals omschreven in het programma.

Exclusief: de retourvlucht van Quito/Guayaquil naar San Cristobal/Baltra, entreegelden voor het Nationaal Park Galapagos USD 100 per persoon, migratiekaart USD 20 per persoon, havengeld Isabela USD 10 per persoon, wetsuits USD 5 per persoon per dag (aan te raden tussen mei – november).

De programma’s van Galapagos eilandhoppen worden uitgevoerd in een internationaal gezelschap. Dit betekent dat u iedere dag een andere gids heeft en een andere coördinator op elk eiland. Het is een mix van groepsdagtochten en individuele privédagtochten. U bent elke dag met verschillende gasten tijdens de groepsdagtochten.

Route plan

Dag & Route
1: Quito of Guayaquil – San Cristobal
2: Punta Pitt of Kicker Rock
3: Hooglanden San Cristobal
4: San Cristobal – Santa Cruz: Academy Bay en La Lobería
5: Santa Cruz – Isabela: ontdek het eiland per fiets
6: Isabela: Los Tuneles
7: Isabela – Santa Cruz: hooglanden
8: Santa Cruz: Twin Craters – Guayaquil

Back To Top