skip to Main Content

Expeditie op de Galapagos 

 

Deze 8-daagse expeditie op de Galapagoseilanden bied u een unieke ervaring. U gaat eilandhoppen en bezoekt San Cristobal, Santa Cruz en Isabela. Ontdek de verborgen plekjes van deze eilanden en waan u in een waar natuurparadijs. U verblijft in lokale hotels, geniet van lokale gerechten in de restaurants en onderneemt diverse activiteiten zoals wandelen, zwemmen, snorkelen en kajakken. Samen met een gekwalificeerde gids gaat u op pad en leert u alles over de ecologie en biologie van de eilanden. Een snorkeluitrusting is inbegrepen tijdens de reis waardoor u optimaal kunt genieten van de mooie onderwaterwereld.

 Hoogtepunten van 8 dagen expeditie op de Galapagoseilanden

Vroeg in de ochtend vliegt u vanaf Quito of Guayaquil naar San Cristobal. Op het eiland van San Cristobal ontmoet u een lokale vertegenwoordiger die u naar uw accommodatie brengt. U kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Punta Carola, Playa Mann, Las Tijeretas of het Galapagos Interpretatie Center.  

Vandaag maakt u een dagtour naar Kicker Rock, Punta Pitt of Española. Welke plek u gaat bezoeken is afhankelijk van het regelement van het Galapagos Nationaal Park. Bij alle drie de plekken geniet u van de indrukwekkende onderwaterwereld. U gaat zwemmen en snorkelen en heeft kans om zeeleeuwen, schildpadden, kleurrijke tropische vissen en zelfs hamerhaaien te zien!   

Samen met uw privé gids reist u naar de hooglanden van San Cristobal. U bezoekt Puerto Chino, een parelwit strand vanwaar u een uitzicht heeft over de Stille Oceaan. Om daar te komen maakt u een wandeling door de natuur van ongeveer 10 minuten. Vervolgens gaat u naar La Galapaguero, dit is een broedcentrum voor de reuzenschildpadden. Hierna brengt u een bezoek aan de Otoy Haciënda. Dit ecologische gebied produceert het voedsel voor de schildpadden en andere fruit en groente soorten. U geniet van een heerlijke lunch en kunt een kijkje nemen rondom de Haciënda. Onderweg naar uw hotel maakt u nog een stop bij El Junco Volcano voor een korte wandeling.

Vroeg in de ochtend gaat u per taxiboot naar het eiland Santa Cruz. Bij aankomst brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Station dat bekend staat om de reuzenschildpadden en waar u alles leert over de evolutie theorie van Darwin. In de middag gaat u op eigen gelegenheid naar Tortuga Bay. Na een wandeling door het natuurgebied komt u uit bij witte stranden en een azuurblauwe zee. Een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de dieren om u heen, zoals; zeeleeuwen, leguanen, flamingo’s en pelikanen.  

Vandaag vaart u per taxiboot naar het eiland Isabela. Samen met uw gids brengt u een bezoek aan de wetlands en gaat u snorkelen bij Concha Perla. Hier kunt u kleurrijke vissen, zee-egels, zeesterren, zeeleeuwen en zelfs zeeschildpadden spotten! In de middag geniet u van het strand of gaat u naar de Flamingo Lagoon, de grootste aan de kust gelegen lagoon op de Galapagos en een broedplaats voor flamingo’s. 

In de ochtend gaat u kajakken in Puerto Villamil. Geniet van de natuur om u heen en de bijzondere uitzichten die u heeft. In de middag maakt u een boottour naar Los Tuneles, hier kunt u snorkelen met witstaart haaien, zeepaarden en roggen.  

Vandaag vaart u terug naar het eiland Santa Cruz en brengt u een bezoek aan de hooglanden. U ziet de reuzenschildpadden en maakt ook een stop bij de lava tunnels. Deze tunnels zijn ontstaan door de lavastromen door de eeuwen heen. U maakt een wandeling van 30 minuten waar u het dichte Scalesia bos en Miconia kunt bekijken. 

Voordat u teruggaat naar het vliegveld van Baltra brengt u nog een bezoek aan de Twin kraters. Deze zijn ontstaan door een ineenstorting van de aarde. U vliegt vanaf Baltra terug naar Guayaquil. 

Prijsindicatie €
Route plan

Dag & Route
1: Quito/Guayaquil – San Cristobal
2: Punta Pitt of Kicker Rock
3: Hooglanden San Cristobal
4: San Cristobal – Santa Cruz: Tortuga Bay
5: Santa Cruz – Isabela: Flamingo Lagune
6: Isabela: Los Tuneles
7: Isabela – Santa Cruz: hooglanden
8: Santa Cruz: Twin Craters – Guayaquil

Back To Top