skip to Main Content

Budget Galapagos 

 

Deze 5-daagse Budget Galapagos tour brengt u naar de eilanden Santa Cruz en Isabela. U verblijft in eenvoudige hotels en geniet van lokale maaltijden.  Gedurende de dag onderneemt u diverse activiteiten onder begeleiding van gekwalificeerde gidsen met een achtergrond in de biologie en ecologie. Een snorkeluitrusting is inbegrepen tijdens de Budget Galapagos trip waardoor u optimaal geniet van de mooie onderwaterwereld. Een eerste kennismaking met de Galapagos die u nooit meer zult vergeten!

Hoogtepunten van 5 dagen Budget Galapagos

Reuzenschildpadden in de hooglanden van Santa Cruz

Vroeg in de ochtend vliegt u vanaf Quito of Guayaquil naar Baltra (ongeveer 2 uur vliegen). Op het eiland van Baltra ontmoet u een lokale vertegenwoordiger die u naar Puerto Ayora brengt. Onderweg bezoekt u de hooglanden van Santa Cruz en maakt u kennis met de reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat. Na het inchecken in uw hotel geniet u van de faciliteiten en verkent u het eiland op eigen gelegenheid. Geniet van de kleurrijke zonsondergang terwijl naast u de zeeleeuwen liggen te slapen op de banken in het park.  

Snorkelen bij Tintoreras

‘s Ochtends neemt u om 06:00 uur de speedboot naar het eiland Isabela (2,5 uur varen). Bij aankomst staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar. Daarna vertrekt u naar het eiland Tintoreras. Deze rotsformaties liggen voor het eiland Isabela en zijn de thuisbasis van twee verschillende haaiensoorten. Hier gaat u snorkelen en u dompelt u zich onder in het dierenrijk van de Galapagoseilanden.  

Bezoek het Charles Darwin Center op Santa Cruz

Vandaag heeft u een vrije ochtend in Isabela om door het kleine centrum van Puerto Villamil te wandelen of van het strand te genieten. U heeft altijd de beschikking over uw snorkeluitrusting zodat u op ieder moment kunt beslissen om de bijzondere onderwaterwereld te verkennen. In de middag neemt u de speedboot naar het eiland Santa Cruz (2,5 uur varen) en bezoekt u het Charles Darwin Research Station waar u meer leert over de theorie van de evolutie. Bezoek het Galapagos-kweekcentrum waar bedreigde diersoorten worden geboren. Ze blijven in het kweekcentrum totdat ze groot genoeg zijn om te worden teruggezet in hun natuurlijke habitat.  

Dagtour Santa Fe

Na het ontbijt gaat u op excursie naar het eiland Santa Fe, ook wel Barrington Island genoemd. Het is een klein eiland dat in het centrum van de Galapagos-archipel ligt. Het is één van de oudste eilanden, er zijn hier vulkanische gesteenten gevonden van 4 miljoen jaar oud. De vegetatie van het eiland wordt gekenmerkt door Palo Santo en cactusvijgen. Bewonder de leguanen, zeeleeuwen en blauwvoet jan van genten.  

Einde van uw Budget Galapagos trip

Tijd om afscheid te nemen van het pareltje in de Stille Oceaan. U geniet nog van een ontbijt en daarna wordt u naar Baltra gebracht om terug te vliegen naar Quito of Guayaquil. 

Budget Galapagos Isabela Strand
Prijsindicatie €

De 5-daagse Budget Galapagos tour heeft indicatieprijs vanaf €1.350,- per persoon.

Inclusief: 3-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, transport en activiteiten zoals omschreven in het programma.

Exclusief: de retourvlucht van Quito/Guayaquil naar Baltra, entreegelden voor het Nationaal Park Galapagos USD 100 per persoon, migratiekaart USD 20 per persoon, havengeld Isabela USD 10 per persoon, wetsuits USD 5 per persoon per dag (aan te raden tussen mei – november).

De programma’s van Galapagos eilandhoppen worden uitgevoerd in een internationaal gezelschap. Dit betekent dat u iedere dag een andere gids heeft en een andere coördinator op elk eiland. Het is een mix van groepsdagtochten en individuele privédagtochten. U bent elke dag met verschillende gasten tijdens de groepsdagtochten.

Route plan

Dag & Route
1: Quito/Guayaquil – Santa Cruz
2: Santa Cruz – Isabela
3: Isabela – Santa Cruz
4: Santa Fe of Pinzon Island
5: Santa Cruz – Guayaquil

Back To Top