skip to Main Content

Ecuador
Een luxe Galapagoscruise

Luxe Galapagoscruise Leguanen

Een droom van iedere natuur- en dierenliefhebber is een bezoek aan de Galapagos eilanden. Eerder deelde ik al mijn beste reistips over de Galapagos. Sergio en ik maakten een luxe Galapagoscruise met de Petrel van de Haugan vloot. Een droomreis om met deze luxe Galapagoscruise langs de paradijselijke eilanden te varen. We delen graag met u onze onvergetelijke ervaring!

Reizen naar de Galapagos eilanden

Een reis naar de Galapagos begint met een vlucht vanaf Quito of Guayaquil. Bij aankomst op de luchthaven loopt u naar het gedeelte Galapagos Passengers voor een extra controle op de bagage en het kopen van de verplichte migratiekaart van 20 dollar per persoon (in contant te voldoen). Vanaf Quito is het 35 minuten vliegen naar Guayaquil. Daarna is het nog 2 uur vliegen van Guayaquil naar San Cristobal of Baltra. Wij vertrokken van Quito naar San Cristobal. Bij aankomst op de Galapagos dient u de migratiekaart te laten zien en 100 dollar entree (in contant te voldoen) te betalen voor de entree van het nationaal park.

De Petrel: wereldklasse op deze luxe Galapagos cruise

Bij aankomst wordt u enthousiast verwelkomd door de gids en crew van de Petrel. Zij brengen u in 5 minuten met een minibus naar de pier van Puerto Baquerizo om vervolgens de panga’s in te stappen en aan boord te gaan van de Petrel. Hier volgt een uitgebreide welkomstbriefing van de cruisemanager en de Engelssprekende gids. Daarna wordt iedereen naar zijn hut gebracht en is er tijd om op te frissen. De Petrel is één van de nieuwere luxe Galapagoscruises van de Haugan vloot (sinds 2015) en is van alle gemakken en comfort voorzien. Neem hier een kijkje voor een uitgebreide omschrijving. Wat ons betreft is het privé balkon een grote plus! Heerlijk om hier in alle rust te genieten van het uitzicht en het dierenleven.

Kies de vaarroute die bij u past

Wilt u gaan varen met de luxe Galapagoscruise van de Petrel? Dan heeft u de keuze uit een aantal vaarroutes. Deze vaarroutes zijn op voorhand vastgesteld in samenspraak met het Nationaal Park Galapagos en kunnen niet gewijzigd worden. U kunt kiezen uit een 15-daagse, 8-daagse, 6-daagse, 5-daagse en 4-daagse cruise. Wij genoten van een 4-daagse cruise langs de zuidelijke Galapagos eilanden; San Cristobal, Española, Floreana en Santa Cruz. Om het verblijf compleet te maken hebben we deze verlengd met nog 2 nachten op Santa Cruz waarvan 1 nacht in Galapagos Habitat en 1 nacht in Galapagos Safari Camp.

Reuzenschildpadden bij Galapaguera

Na aankomst op de Petrel is het tijd voor de eerste activiteit; een bezoek aan de Galapaguera. In de hooglanden van San Cristobal leven de reuzenschildpadden. Om daar te komen reist u met een minibus vanaf de pier van Puerto Baquerizo Moreno in 40 minuten naar de Galapaguera. Bij aankomst wandelt u over een makkelijke trail van 20 minuten waarbij u onderweg al de reuzenschildpadden tussen de groene bosjes spot! De trail eindigt bij het opvangcentrum van de reuzenschildpadden waar u deze prachtige dieren in alle soorten en maten bewondert. De Engelssprekende gids geeft uitleg over het ontstaan van het opvangcentrum en wat het doel hiervan is. Een bijzondere eerste kennismaking met de Galapagos!

Wandelen & snorkelen op Española

In de nacht vaart u van San Cristobal naar Española. Zo heeft u de minste kans op zeeziekte. Indien het zich toch aandoet dan heeft de cruisemanager hier uitstekende medicijnen voor. De avond voor vertrek heeft de gids het programma voor de volgende dag besproken dus weet u precies welke activiteiten er op het programma staan. De dag begint met een wet landing bij Gardner Beach, een parelwit strand waar u tussen de zeeleeuwen wandelt. Een heerlijke plek om te zwemmen en te relaxen! Naast de zeeleeuwen zijn er ook leguanen, hood mockingbirds en darwin vinken te zien. Hierna is het tijd om te snorkelen bij Gardner Islet. Geniet van de kleurrijke tropische vissen en de speelse zeeleeuwen die nieuwsgierig om u heen zwemmen!

Española is een dierenparadijs!

Na een welverdiende barbecue lunch op het zonnedek van de Petrel maakt u in de middag een dry landing bij Punta Suarez. Hier wandelt u 2,5 uur over een rotsachtige trail met vulkanische paden. Dit gebied is een dierenparadijs! Hier ziet u zeeleeuwen, leguanen, blauwvoet jan van genten, darwin vinken, lava hagedissen en de albatros. Met een spectaculaire zonsondergang geniet u van deze bijzondere plek. In de avond houdt het niet op met het spektakel, wij hadden het geluk om maar liefst 3 Galapagos haaien, zeeleeuwen én een zeeschildpad naast de Petrel te spotten.

Kajakken bij Floreana

In de nacht vaart u in 6 uur van Española naar het eiland Floreana. De wake-up call is om 05:30 uur in de ochtend zodat u in alle vroegte een duik in de zee neemt en gaat snorkelen bij Devil’s Crown. Doordat u vroeg bent ziet u de white tipped reef haai, zeeschildpadden, zeeleeuwen en de Galapagos haai. Op deze plek is het zelfs mogelijk om de hamerhaai te spotten! Na een stevig ontbijt is het tijd voor een wet landing op Floreana waarbij u flamingo’s en darwin vinken ziet. De natuur is ruig met veel groen om u heen, een mooi contrast met het helderblauwe water en parelwitte zand. Om hier optimaal van te genieten gaat u langs de kustlijn kajakken naar de Petrel. U ziet tijdens de kajak tocht de blauwvoet jan van genten, leguanen, kleurrijke krabben en de speelse zeeleeuwen.

Post ligt voor u klaar op het eiland Floreana

Na een culinaire lunch maakt u een wet landing bij Post Office Bay. Hier is er gelegenheid om een kaartje achter te laten voor iemand thuis. Wij hebben voor u als klant een kaartje geschreven dus neem deze vooral mee als u via ons gaat genieten van deze luxe Galapagoscruise! Er is nog gelegenheid voor een laatste duik in de zee en om te snorkelen. Daarna is het tijd om in 4 uur naar het eiland Santa Cruz te varen. Hier blijft u nog een nacht aan boord van de Petrel. Afhankelijk van de vaarroute die u heeft gekozen vaart u de volgende dag verder of u reist vanaf Santa Cruz terug naar het vaste land van Ecuador.

Belangrijk om te weten tijdens een luxe Galapagos cruise

De luxe cruises zijn kleinschalige cruises met maximaal 16 passagiers, dit zorgt voor een optimale ervaring tijdens de Galapagoscruise. Houdt er rekening mee dat u verblijft in een Nationaal Park. Hierdoor zijn er strenge regels waar de kapitein en de gids zich aan moeten houden wat betreft de tijden. Op voorhand is bepaald waar een cruise mag aanleggen, welke activiteit op welke plek mag plaats vinden en hoelang dit mag duren. Deze regels worden strikt nageleefd om er voor te zorgen dat de natuur in tact blijft en weinig schade oploopt. Respecteer deze regels zodat wij met z’n allen nog lang genieten van deze prachtige natuur!

Wilt u meer weten over de luxe Galapagoscruise met de Petrel? Neem contact met ons op en wij helpen met het maken van de juiste keuze voor een cruise naar de Galapagos.

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top