skip to Main Content

 Van Andesgebergte tot Amazone…

Deze 21-daagse natuurreis door Ecuador laat u als natuurliefhebber alle mooie natuurplekjes zien. U ontdekt de diverse natuurgebieden zoals de Amazone, het Andesgebergte en de kust van Ecuador. Spot apen, ara’s, toekans en tapirs in de amazone terwijl u aan het kano varen bent. Maak een trekking door het Andesgebergte met de Quilotoa loop en leer hoe de inheemse bevolking hoog in de Andes woont. In het nationaal park El Cajas wandelt u tussen de lama’s en alpaca’s terwijl u bent omringd door honderden meren. U sluit de reis af met een verblijf aan het kustgebied waar u in de periode juni t/m september de kans heeft om walvissen te spotten. De natuurreis Ecuador laat u de wereld in één land zien. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw reiswensen om zo een natuurreis naar Ecuador voor u op maat samen te stellen. 

Hoogtepunten van deze 21-daagse natuurreis Ecuador

Hoofdstad Quito

Bij aankomst in Quito wordt u per privé transfer naar uw accommodatie gebracht. Quito heeft een moderne wijk en een historisch centrum, u verblijft 2 nachten in het historische centrum in design Hotel Carlota. De volgende dag gaat u samen met uw privé gids Quito per fiets verkennen. In de moderne wijk vind u het toeristisch centrum La Mariscal met een plein vol terrasjes en cafés. In het historisch centrum ontdekt u de geschiedenis van de stad. U bezoekt de diverse pleinen, kerken en de kathedraal. 

Avonturen in de Amazone

Een van de mooiste natuurgebieden van Ecuador is de Amazone. De reis die u aflegt om in het hart van de amazone te komen is per vliegtuig, gemotoriseerde kano en al peddelend per kano. Dit is al een avontuur op zich! Onderweg heeft u al de kans om dieren te zien zoals rondslingerende apen, talloze vogelsoorten en rivierotters. U verblijft de komende dagen in de ecolodge van Napo Wildlife Centre en onderneemt samen met uw gids activiteiten waarbij u leert over de bijzondere flora en fauna in dit natuurgebied. Het Napo Wildlife Center heeft een unieke ligging aan het Añangu meer en is gebouwd door de inheemse bevolking. U verblijft 4 dagen in deze unieke ecolodge en daarbij zijn transport, de maaltijden en de activiteiten inbegrepen.

Quilotoa loop

Na het verblijf in de Amazone is het tijd voor het volgende natuurspektakel; de Quilotoa loop! Dit is één van de meest indrukwekkende trektochten in Ecuador. U wandelt drie dagen door het Andesgebergte waarbij er een fascinerend landschap aan u voorbij trekt. Gemiddeld wandelt u zes uur per dag waarbij u afdaalt in kloven en omhoog klimt op bergen. U bezoekt traditionele dorpen zoals Isinlivi, Chugchilan en Tigua waar de tijd lijkt stil te staan. Maak kennis met de lokale inwoners en leer van hun leefgewoonten en tradities. Gedurende de trekking verblijft u in traditionele ecolodges zoals Llullullama, Mama Hilda en Posada de Tigua.  De maaltijden zijn deze dagen inbegrepen. Dit is gegarandeerd een indrukwekkende activiteit tijdens uw natuurreis door Ecuador!

Choza’s en kookworkshop in Guamote

Na de intensieve trektocht door het Andesgebergte is het tijd om te ontspannen in Samari Spa in Baños. In dit kleine stadje heeft u een dag ter vrije besteding. De volgende dag wordt u per privé transfer naar het bergdorp Guamote gebracht. Hier maakt u kennis met de lokale gemeenschap en bezoekt u de hoger gelegen choza’s waar u ziet hoe men daar leeft. U verblijft in het eenvoudige Guesthouse Inti Sisa dat word gerund door de inwoners van het dorp. Ook bezoekt u de lokale markt waar u de benodigde ingrediënten inslaat voor een kookworkshop. U leert empanada’s maken, een lokaal gerecht dat u uiteraard zelf gaat proeven.

Walvissen spotten voor de kust van Ecuador

Na het bezoek aan Guamote reist u door naar de koloniale stad Cuenca. Onderweg maakt u nog een stop voor de treinreis van Alausí naar Nariz del Diablo en het bezoek aan de Inca ruines van IngaPirca. Na een dag in de stad Cuenca reist u per privé transfer via nationaal park El Cajas naar Guayaquil. Hier overnacht u in het Wyndham hotel. Na de groene Amazone en de besneeuwde vulkaantoppen van het Andesgebergte maakt u kennis met een ander stukje natuur in Ecuador; het kustgebied. U heeft een privé transfer van Guayaquil naar het vissersdorp Puerto Lopez. Dit is een uitstekende plek om in de periode juni t/m september bultrugwalvissen te spotten. U maakt vanuit hier een dagtour met een internationaal gezelschap naar het eiland Isla de la Plata, dat ligt op slechts een uur varen van Puerto Lopez. Dit eiland wordt ook wel ‘de kleine Galapagos’ genoemd omdat u hier zeeleeuwen, leguanen, kleurrijke krabben, blauwvoet jan van genten en fregat vogels spot. Een heerlijke afsluiter van een mooie natuurreis door Ecuador!

Fietstour In Quito La Ronda
Prijsindicatie €

De natuurreis Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf €4.350,- per persoon.

Inclusief: 3- tot 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé of gedeelde activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vluchten,  24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheiden pakket, GreenSeat CO2 compensatie en verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Quito
2: fietstour in Quito
3: vlucht Quito – Coca en reis naar de ecolodge in de Amazone
4-5: activiteiten in de Amazone bij Napo Wildlife Center
6: vlucht Coca – Quito en privé transfer naar Quito
7-9: 3-daagse Quilotoa loop trekking
10: privé transfer naar Baños
11: dag ter vrije besteding in Baños
12: privé transfer naar Guamote en bezoek lokale community
13: lokale community en markt in Guamote
14: kookworkshop in Guamote
15: treinreis, bezoek Inca ruïnes en privé transfer naar Cuenca
16: ontdek het koloniale Cuenca
17: privé transfer naar Guayaquil via nationaal park El Cajas
18: privé transfer naar het vissersdorp Puerto Lopez
19: dagtour Isla de la Plata
20: privé transfer naar Guayaquil, vlucht Guayaquil – Amsterdam
21: aankomst in Amsterdam

Back To Top