skip to Main Content

 Van Andesgebergte tot Amazone…

Deze 21-daagse natuurreis door Ecuador laat u als natuurliefhebber alle mooie plekjes zien. U ontdekt de diverse natuurgebieden zoals de amazone, het Andesgebergte en de kust van Ecuador. Spot apen, ara’s, toekans en tapirs in de amazone terwijl u aan het vissen, kajakken of kano varen bent. Maak een trekking door het Andesgebergte met de Quilotoa Loop en zie hoe de tijd heeft stil gestaan. U leert hoe de inheemse bevolking hoog in de Andes woont en krijgt een andere kijk op de cultuur van Ecuador. In het nationaal park El Cajas wandelt u tussen de lama’s en alpaca’s terwijl u bent omringd door honderden meren. U sluit de reis af met een verblijf aan het kustgebied waar u in de periode juni t/m september de kans heeft om walvissen te spotten. De natuurreis Ecuador laat u de wereld in één land zien. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw persoonlijke wensen om zo een natuurreis naar Ecuador voor u samen te stellen. 

Hoogtepunten van deze 21-daagse natuurreis Ecuador

Hoofdstad Quito

Quito heeft een moderne wijk en een historisch centrum. In de moderne wijk vind u een toeristisch centrum met een plein vol terrasjes en cafés. In het historisch centrum gaat u samen met uw privé gids op pad om de geschiedenis van de stad te ontdekken. U bezoekt de diverse pleinen, kerken en de kathedraal. Ook El Panecillo is een bezoek waard, hiervandaan heeft u een mooi uitzicht over de stad.  

Avonturen in de Amazone

Een van de mooiste natuurgebieden van Ecuador is de amazone. De reis die u aflegt om in het hart van de amazone te komen is per vliegtuig, gemotoriseerde kano en al peddelend per kano. Dit is al een avontuur op zich! Onderweg heeft u al de kans om dieren te zien zoals rondslingerende apen, talloze vogelsoorten en rivierotters. U verblijft in de ecolodge van Napo Wildlife Centre en onderneemt samen met uw gids activiteiten waarbij u leert over de flora en fauna in dit natuurgebied.

Quilotoa loop

De Quilotoa loop is één van de meest indrukwekkende trektochten in Ecuador. U wandelt drie tot vier dagen door het Andesgebergte waarbij er een fascinerend landschap aan u voorbij trekt. Gemiddeld wandelt u zes uur per dag waarbij u afdaalt in kloven en omhoog klimt op bergen. U bezoekt traditionele dorpen zoals Isinlivi, Chugchilan en Tigua waar de tijd lijkt stil te staan. Maak kennis met de lokale inwoners en leer van hun leefgewoonten en tradities. Gedurende de trekking verblijft u in traditionele ecolodges en zijn maaltijden inbegrepen. Een indrukwekkende activiteit tijdens uw natuurreis door Ecuador.

Choza’s en kookworkshop in Guamote

Als u geïnteresseerd bent in cultuur en graag kennis maakt met de inwoners van het land, dan is een bezoek aan Guamote een must. U verblijft in een eenvoudig guesthouse dat word gerund door de inwoners van het dorp. Samen met hen maakt u een tocht naar de hoger gelegen choza’s waar u ziet hoe men daar woont en leeft. Ook bezoekt u de dierenmarkt waar u de benodigde ingrediënten inslaat voor een kookworkshop. U leert empanada’s maken, een lokaal gerecht dat u uiteraard zelf gaat proeven. 

Walvissen spotten voor de kust van Ecuador

Na de groene amazone en de besneeuwde vulkaantoppen van het Andesgebergte maakt u kennis met een ander stukje natuur in Ecuador, namelijk het kustgebied. Puerto Lopez is een klein vissersdorp waar u in de periode juni t/m september bultrugwalvissen kunt spotten. Ook kunt u vanuit hier het eiland Isla de la Plata bezoeken dat op slechts een uur varen van Puerto Lopez is gelegen. Een heerlijke afsluiter van een mooie natuurreis door Ecuador.

Prijsindicatie €

De natuurreis Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf €4.950,- per persoon. In deze prijs is inbegrepen: 4 en 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, maaltijden als lunch en diner, privé transport en activiteiten zoals omschreven in het programma. Uw reis word op maat samengesteld aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Quito
2: ontdek het historisch centrum van Quito
3: vlucht Quito – Coca en reis per kano naar de Amazone
4-5: activiteiten in de Amazone
6: vlucht Coca – Quito
7-9: 3-daagse Quilotoa loop trekking
10: ontspannen in Baños
11: dag ter vrije besteding in Baños
12: bezoek de Chimborazo vulkaan en reis naar Guamote
13: lokale community en markt in Guamote
14: transfer naar naar Cuenca
15: maak kennis met koloniaal Cuenca
16: transfer naar Guayaquil via nationaal park El Cajas
17: transfer naar het vissersdorp Puerto Lopez
18-19: activiteiten en ontspannen in Puerto Lopez
20: vlucht Guayaquil – Amsterdam
21: aankomst in Amsterdam

Back To Top