Ga naar hoofdinhoud

Hoogtepunten in Ecuador: de Amazone en de Galapagos

Bent u een échte natuur- en dierenliefhebber? Dan zit u met deze voorbeeldreis van de hoogtepunten in Ecuador goed. In deze 15-daagse rondreis maakt u kennis met de bijzondere flora en fauna in de Amazone en gaat u 8 dagen eilandhoppen op de Galapagos waarbij u verblijft op San Cristobal, Santa Cruz en Isabela. Een actieve rondreis door Ecuador waarbij u verblijft in comfortabele 4-sterren accommodaties en op bijzondere locaties. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw reiswensen om zo een reis met hoogtepunten in Ecuador voor u op maat samen te stellen.

Hoogtepunten in Ecuador tijdens deze 15-daagse rondreis

Op de fiets door Quito

Bij aankomst in Quito wordt u per privé transfer naar uw accommodatie in het historisch centrum van Quito gebracht. U verblijft in het unieke Hotel Carlota, een design hotel dat persoonlijke service hoog in het vaandel heeft staan. De volgende dag gaat u samen met een privé gids op pad om het historisch centrum van Quito verder te ontdekken en dit doet u per fiets! Dit is één van onze persoonlijke favorieten in Ecuador en zeker een hoogtepunt te benoemen. Op de fiets rijdt u door de parken van de stad, komt u langs de Plaza San Francisco, Plaza Independencia en Plaza Grande. U bekijkt de koloniale architectuur terwijl de gids u alles vertelt over de cultuur en historie van Ecuador en Quito. Een perfecte start van deze reis vol hoogtepunten in Ecuador.

Bijzondere flora en fauna in Yasuní National Park

Na een actieve start in Quito reist u naar het volgende hoogtepunt van uw reis; het Amazone gebied in Ecuador. U reist per vliegtuig, gemotoriseerde kano en peddelkano diep de Amazone in totdat u aankomt bij uw verblijf: Napo Wildlife Center. Uitgeroepen tot één van de beste ecolodges ter wereld door National Geographic en als enige accommodatie gelegen in het Yasuní National Park. Dé plek om reuzen-otters, rondspringende apen, luiaards, toekans, ara’s, papegaaien en vele andere vogelsoorten te spotten. Tijdens uw verblijf onderneemt u diverse activiteiten zoals het bezoek aan de beroemde claylick, het beklimmen van de uitkijktorens en het kanovaren in de smalle kreekjes. Tussen de activiteiten door is er gelegenheid om te relaxen in de hangmat op uw privé veranda, te bubbelen in de jacuzzi of te ontspannen op het deck aan het Añangu meer. Alle activiteiten en maaltijden zijn tijdens uw verblijf inbegrepen.

8 dagen eilandhoppen op de Galapagos

De Galapagos eilanden zijn een van de meest bijzondere plekjes ter wereld en beroemd door de evolutietheorie van Charles Darwin. U kunt kiezen voor een kleinschalige cruise of een verblijf op de eilanden. In deze voorbeeldreis gaat u de komende 8 dagen eilandhoppen en verblijft u op de eilanden San Cristobal, Santa Cruz en Isabela.

San Cristobal: snorkelen bij Kicker Rock

Vanaf Quito vliegt u met een tussenstop naar San Cristobal en wordt u per privé transfer naar het Hotel Golden Bay & Spa gebracht. Een privé gids staat tot uw beschikking om één van de hoogtepunten op dit eiland te bezoeken zoals de Galapaguera met de reuzenschildpadden. De volgende dag gaat u snorkelen bij Kicker Rock met een internationaal gezelschap. Geniet van de bijzondere onderwaterwereld terwijl u zwemt tussen de zeeleeuwen, Galapagos haaien, zeeschildpadden en tropische vissen.

Santa Cruz: Tortuga Bay, Charles Darwin Station en Santa Fe

Van San Cristobal reist u per speedboot in 2 uur naar Santa Cruz. Samen met een privé gids bezoekt u Tortuga Bay en het Charles Darwin Center. U verblijft 2 nachten in het Galapagos Habitat Hotel. Hier ontbijt u met een prachtig uitzicht over de baai en heeft u gezelschap van de zeeleeuwen, blauwvoet jan van genten en pelikanen. De volgende dag maakt u een dagtour naar het eiland Santa Fe of Plazas. Welk eiland u bezoekt is afhankelijk van de regels van het nationaal park.

Isabela: snorkelen bij Tintoreras & Los Tuneles en hiken bij Sierra Negra

Per speedboot wordt u van Santa Cruz in 2 uur naar het eiland Isabela gebracht. Hier gaat u snorkelen bij Tintoreras en Los Tuneles. Snorkel met de spelende zeeleeuwen, zeeschildpadden, white tipped reef haaien en tropische vissen. Het eiland Isabela staat bekend om de vulkanen en u maakt een ruim 4-uur durende hike naar de Sierra Negra Vulkaan. Overnachten doet u in het hotel Iguana Crossing dat bekend staat om zijn ideale locatie aan het strand en de uitstekende service. Na Isabela vaart u weer terug met de speedboot naar Santa Cruz voor nog een laatste overnachting alvorens u weer vertrekt naar Nederland. Geniet nog een avondje op deze droombestemming bij Ikala Hotels in een duplex suite.

Fietstour In Quito La Ronda
Prijsindicatie €

De rondreis met hoogtepunten in Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf € 5.595,- per persoon.

Inclusief: 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vluchten, 8-dagen eilandhoppen op de Galapagos inclusief activiteiten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheiden pakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, Galapagos entree Nationaal Park van 100 USD per persoon, Migratory Control Card van 20 USD per persoon, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route

1: vlucht Amsterdam – Quito
2: fietsen in Quito met een privé gids
3-5: ontdek de bijzondere flora en fauna in de Amazone
6: verblijf in haciënda Jimineta
7-8: vlieg naar San Cristobal & snorkelen bij Kicker Rock
9: speedboot naar Santa Cruz, wandelen en zwemmen bij Tortuga Bay
10: dagtour naar het eiland Plazas of Santa Fe
11: bezoek Charles Darwin Station, speedboot naar Isabela, snorkelen Tintoreras
12: hiken naar vulkaan Sierra Negra
13: snorkelen Los Tuneles, speedboot naar Santa Cruz, hooglanden
14: privé transfer, vlucht naar Guayaquil en aansluitend Amsterdam
15: Aankomst in Amsterdam

Back To Top