skip to Main Content

Ecuadoranen krijgen Engelse les

Engels is een taal die iedere Ecuadoraan wel wil leren. De taal opent deuren en verbetert je positie op de arbeidsmarkt. Helaas is goed Engels onderwijs maar voor een elitegroepje toegankelijk.

“Spreken jullie Engels? En kunnen jullie dat ons ook leren?” Toen de pioniers van Local Dreamers voor het eerst voet zetten op Ecuadoraanse bodem, werd meteen gevraagd naar de Engelse taal. Vanuit die behoefte werd er een bescheiden Engels lesprogramma opgezet. Binnen enkele weken werden de lessen al door bijna honderd Ecuadoranen bezocht.

Inmiddels, een kleine drie jaar later, heeft Local Dreamers een eigen kantoor en lesruimte, maken ze gebruik van een professionele methode en geven ze les aan verschillende groepen. Van een 7-jarig jochie tot een opa van in de zestig. Iedereen is welkom. Je bent per slot van rekening nooit te oud om te leren.

Begeleiding van vrijwilligers

Bij de Engelse school werken vrijwilligers als manager of projectverantwoordelijke en als docent. Ze geven op een uitdagende en gestructureerde manier Engelse les. Ze zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de balans, structuur en de voortgang van het project. Dagelijks houden zij contact met de ouders en staan ze hen indien nodig voor of na de les te woord. Met z’n allen word er actief nagedacht over het project; waar is behoefte aan en wat kan beter? Daarnaast komt ook het sociale aspect aan bod; het bevorderen van normen en waarden als respect en samenwerken.

Wat kunt u betekenen?

Als u een reis naar Ecuador boekt doneren wij een bedrag van €25,- aan de projecten van Local Dreamers. Zo geven wij samen iets terug aan het land waar u te gast bent en bevorderen we een stukje ontwikkeling in het land. Vind u het leuk om met eigen ogen te zien waar deze donatie naartoe gaat? Dan gaan wij met Local Dreamers in gesprek om in overleg een bezoek aan een van de projecten te realiseren.

Back To Top