skip to Main Content

Natuurbehoud op de Galapagos

Dit project op San Cristóbal, één van de wereldberoemde Galapagoseilanden geeft een unieke mogelijkheid om zowel de prachtige eilandengroep te bewonderen en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan het behoud van de adembenemende biodiversiteit.

De Galapagoseilanden zijn een verspreide groep eilanden die ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan liggen. Staatkundig behoren ze tot Ecuador, maar ze liggen in open zee op ongeveer 1000 kilometer van de westkust van Zuid-Amerika. Er komen veel unieke dieren en planten voor, die per eiland vaak verschillende soorten hebben gevormd. Kortom, een uniek stukje aarde waar u uw ogen uitkijkt.

Santa Cruz is het toeristische centrum van de Galapagos archipel. De meeste bezoekers komen hier aan om vervolgens de rest van de eilanden te verkennen. Vandaag de dag zijn de Galapagoseilanden bedreigd door de exponentiële groei van het toerisme en lokale bevolking. Hierdoor zijn er vele plantsoorten geïntroduceerd in het fragiele lokale ecosysteem. Het conservatieproject op de eilandengroep heeft daarom als doel om de inheemse plantensoorten te behouden en de impact van een invasieve nieuwe plantsoorten op dit unieke en kwetsbare milieu te minimaliseren. Vrijwilligers werken samen met de locals in de urbane en rurale gebieden van Puerto Ayora en omstreken.

Wat kunt u betekenen?

Als u een reis naar Ecuador boekt doneren wij een bedrag van €25,- aan de projecten van Local Dreamers. Zo geven wij samen iets terug aan het land waar u te gast bent en bevorderen we een stukje ontwikkeling in het land. Vind u het leuk om met eigen ogen te zien waar deze donatie naartoe gaat? Dan gaan wij met Local Dreamers in gesprek om in overleg een bezoek aan een van de projecten te realiseren. Indien u uw reis afsluit op de Galapagos eilanden met een cruise dient u een verlenging bij te boeken om eventueel het Galapagos project te kunnen bezoeken.

Back To Top