skip to Main Content

Haciënda San Agustin de Callo

★★★★★

Haciënda San Agustin de Callo is een historisch monument dat is veranderd in een exclusieve haciënda. Geniet van het knapperend haardvuur op uw kamer terwijl u uitkijkt over het indrukwekkende Andes landschap.

  • Waar? Haciënda San Agustin de Callo ligt een uur ten zuiden van Quito in de buurt van Cotopaxi Nationaal Park.
  • Voor wie? Deze exclusieve haciënda is de perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park Cotopaxi.
  • Waarom? Haciënda San Agustin de Callo is gebouwd op de plaats van een Inca-paleis en u zult overweldigd worden door de rijke geschiedenis van deze plek.

Historie van deze exclusieve haciënda

Haciënda San Agustin de Callo bevindt zich op één van de twee meest belangrijke archeologische Inca-sites in Ecuador. Het is bezocht door bekende mensen waaronder de Duitse wetenschapper Alexander von Humboldt en de Engelse bergbeklimmer Edward Whymper. De haciënda is uiteindelijk gekocht door generaal Leonidas Plaza Gutierrez, leider van de liberale revolutie. Plaza werd president van Ecuador in 1901 en opnieuw in 1912. Tot op de dag van vandaag is de haciënda in de familie gebleven en momenteel is kleindochter Mignon Plaza de eigenaar.

Het Inca huis

Het Inca huis is het hoofdgebouw en heeft vijf kamers, twee suites met aangrenzende woonkamers en drie standaard tweepersoonskamers. Alle kamers hebben kingsize bedden, ensuite badkamers en open haarden in alle slaapkamers. Ontbijten en dineren doet u in het Inca Huis want daar zijn twee restaurants; het Inca Imperial restaurant en een ontbijtzaal die ook een Inca-muur heeft.

De Callo lodge

Dit charmante huis ligt iets verder van het Inca-huis. Het heeft een gezellige zitkamer, open haard en keuken. Muziek, boeken en kabeltelevisie is hier ook beschikbaar. Vanuit het huis geniet u van een prachtig uitzicht. Het huis heeft een suite en twee standaard tweepersoonskamers.

Cotopaxi huis

Op een korte afstand van het Inca Huis ligt het Cotopaxi huis met twee luxe suites. Beide suites hebben een aparte zitkamer met slaapbanken, muziek, boeken, kabel-tv en uitzicht op Cotopaxi en de omliggende bergketens. Deze suites hebben een jacuzzi met douches.

Trouwen in Inca-stijl

Wilt u trouwen op een historische plek? Dan biedt Haciënda San Agustin de Callo een bijzondere plek met de Inca-kapel. De Inca-kapel is met zijn 17e-eeuws plafond en vulkanische stenen muren een authentiek monument. Het toont het vakmanschap van de Inca’s. De kapel biedt plaats aan maximaal achttien personen. Overige gasten kunnen plaatsnemen op de binnenplaats of in de omliggende tuinen.

Activiteiten bij Haciënda San Agustin de Callo

Vanuit de Haciënda zijn er diverse activiteiten te ondernemen. Beklim de Cotopaxi vulkaan of maak een trekking door het Nationaal Park Cotopaxi, ga mountainbiken of paardrijden of breng een bezoek aan de rozenkwekerij van de Haciënda.

Hacienda San Agustin De Callo Andesgebergte Ecuador
Tweepersoonskamer In De Exclusieve Hacienda
Suite Hacienda San Agustin De Callo
Suite In De Exclusieve Hacienda
Kleurrijke Badkamer
Koloniale Hacienda San Agustin Ecuador
Sfeervolle Kamer
Deluxe Suite Hacienda San Agustin
Open Haard In De Kamer
Woonkamer Van De Exclusieve Hacienda

Hotel Plaats

Back To Top