skip to Main Content

Ecotoerisme in de Amazone

Met zijn ontelbare dier- en plantsoorten bruist het Amazoneregenwoud van leven. Het is bovendien de leefomgeving van de Huaorani, een traditionele indianenstam, die beschikt over een unieke kennis van het regenwoud. De Huaorani verliezen echter langzaam maar zeker de eigen identiteit en cultuur door de invloed van de oliemaatschappijen.

Project Yasuní

Het project in het Nationaal Park Yasuní is het meest succesvolle en populaire project van Local Dreamers buiten Quito. De vrijwilligers verblijven in ECY (Wetenschappelijk Station Yasuní), een modern centrum voor onderzoek, gelegen midden in de jungle. De vrijwilligers gaan dagelijks met een busje naar de Guiyero-community om daar een traditionele Huaorani-stam te bezoeken. In Guiyero geeft Local Dreamers Engelse les, sporten ze met de kinderen en jongeren en dragen ze bij aan de ontwikkeling van ecotoerisme in de regio. De Engelse lessen met jongeren en ouderen zijn gericht op het opleiden van lokale gissen.

Wat kunt u betekenen?

Als u een reis naar Ecuador boekt doneren wij een bedrag van €25,- aan de projecten van Local Dreamers. Zo geven wij samen iets terug aan het land waar u te gast bent en bevorderen we een stukje ontwikkeling in het land.

Back To Top