skip to Main Content

Tijd voor actie! Ga fietsen in Quito

De hoofdstad van Ecuador is Quito en ligt op 2.850 meter hoogte. De stad wordt omringd door vulkanen en licht dicht bij de evenaar. Een aantal jaren woonde ik in deze stad en ik weet dan ook exact welke leuke activiteiten u niet mag missen! Een van mijn favoriete activiteiten is fietsen in Quito.

Fietsen in Quito op zondag

Vooral op zondag is fietsen een ideale activiteit om de stad te ontdekken. Tussen 08:00 en 13:00 uur is er een route van noord naar zuid afgezet voor auto’s. Op deze route gaan de Quiteños fanatiek sporten zoals fietsen, hardlopen en wandelen. Als toerist is het hartstikke leuk om te fietsen in Quito en te genieten van de stad als een local! Richting het zuiden word de weg een stukje pittiger met af en toe een flinke klim, maar uiteraard is het daarna ook weer heerlijk afdalen. Maak onderweg ook een stop om een beker vers fruit te kopen, dit smaakt heerlijk na al die inspanning! Na afloop is het tijd om te ontspannen in het Parque Carolina.

Fietsen in Quito met een privé gids

Bent u niet op zondag in Quito maar op een andere dag? Ook dan is het mogelijk om te fietsen in Quito. Maak samen met een privé gids een fietstour door het historisch centrum van Quito. Al fietsend komt u door de toeristische wijk La Mariscal en rijdt u de Avenida Amazonas richting Parque El Ejido en Parque Alameda. Hiervandaan fietst u samen met uw Engelssprekende gids naar Plaza Grande en is er tijd om de kerken en de kathedraal van Quito te bewonderen. Ook niet te missen; de straat ‘La Ronda’ met artistieke shops en kunstgalerijen.

Tips & Tricks voor fietsen in Quito

Het allerbelangrijkste voor het fietsen in Quito is een goede conditie! Quito is heuvelachtig dus u zult stukken omhoog moeten fietsen. Niet geheel onbelangrijk; er zijn geen fietspaden in Quito. Als u op een zondag gaat fietsen volgt u de afgezette route. Gaat u op een andere dag fietsen? Dan is fietsen met een privé gids zeker aan te raden voor uw veiligheid en daarmee ook uw plezier.

Wilt u meer weten over fietsen in Quito of één van de andere activiteiten in Ecuador? Neem dan contact met ons op.

Fietsen In Quito En Stop Bij Calle La Ronda

Ontdek meer activiteiten

Locals In De Andes

Go local in de Andes

Op donderdag, vroeg in de ochtend, banen honderden campesinos (boeren) zich een weg door de…

Lees Verder
Riviercruise In De Amazone Van Ecuador Met Anakonda

Riviercruise in de Amazone van Ecuador & glamping

Een riviercruise in de Amazone van Ecuador inclusief een nacht glamping: een uniek concept! Dit…

Lees Verder
Uitkijktoren Napo Wildlife Center Ecuador

Napo Cultural Center: cultuur & natuur in de Amazone

Wie aan de Amazone in Ecuador denkt, denkt aan natuur. Maar wist u dat u…

Lees Verder
Kolibrie Nevelwoud Ecuador

Groene oase: het nevelwoud in Ecuador

Op zoek naar een vogelparadijs? Bezoek dan het nevelwoud in Ecuador met talloze vogel- en…

Lees Verder
Back To Top