skip to Main Content

Puerto Lopez in Ecuador: walvissen en Isla de la Plata

Puerto Lopez in Ecuador is een klein plaatsje aan de kust op ongeveer 2 uur rijden vanaf Guayaquil. Het is de ideale plek om voor het spotten van walvissen in Ecuador, een bezoek te brengen aan isla de la plata of aan de mooiste stranden in het Nationaal Park Machalilla.

Walvissen in Ecuador

Dierenliefhebber? Ga dan in de periode juni t/m september op reis naar Ecuador en bezoek Puerto Lopez in Ecuador om hier walvissen voor de kust te spotten! Deze activiteit is perfect te combineren met een bezoek aan het eiland Isla de la Plata. Het eiland is een goed alternatief als u niet naar de Galapagoseilanden gaat. U krijgt een soortgelijke ervaring en ziet onder andere de blauwvoet jan van genten, fregatvogels, albatrossen en zeeleeuwen.

Galapagos in het klein: Isla de la Plata

U vertrekt rond 09:00 uur met de boot naar Isla de la Plata dat ongeveer 1,5 uur varen is van Puerto Lopez in Ecuador. Onderweg heeft u de kans om walvissen te spotten. Bij aankomst maakt u onder begeleiding van een ervaren lokale gids een wandeling over het eiland, u kunt hierbij kiezen voor een korte of een lange route. De gids vertelt u alles over de geologische en culturele geschiedenis van Isla de la Plata. Vervolgens gaat u snorkelen en het indrukwekkende marine ecosysteem rond de baai bewonderen. Gaat u liever zwemmen of ontspannen op het strand? Dat kan uiteraard ook. Als u wilt duiken dan dient u dit vooraf te reserveren.

Ontdek Agua Blanca in het Machalilla Nationaal Park

Breng ook samen met een lokale gids een bezoek aan het Machalilla Nationaal Park. In het hart van het park, bij Agua Blanca, observeert u de archeologische overblijfselen van de de Manteño-cultuur. Met de hulp van verschillende organisaties zet de lokale gemeenschap van Agua Blanca zich in om de archeologische ruïnes te redden. Bezoek ook het archeologische museum om te leren over de precolumbiaanse culturen.

Overnacht met uitzicht op de oceaan: de Mantaraya Lodge

In Puerto Lopez in Ecuador is de Mantaraya Lodge één van de beste accommodaties in het vissersdorp. Een accommodatie die kwaliteit biedt en die u dichter bij de natuur en de lokale gemeenschappen brengt met het oog op duurzaamheid. De Mantaraya Lodge heeft ruime tweepersoons-, driepersoons- en familiekamers, elk kleurrijk ingericht. Elke kamer heeft een eigen badkamer, een ventilator en een balkon of grote ramen zodat u van het uitzicht op de baai kunt genieten. Neem na een activiteit een verfrissende duik in het zwembad en geniet van de culinaire hoogstandjes van de chef in het restaurant.

Springende Walvissen In Ecuador

Ontdek meer activiteiten

Paardrijden In Ecuador Bij Hacienda Zuleta

Paardrijden in de Andes van Ecuador

Het Andesgebergte in Ecuador loopt van noord naar zuid en is dé perfecte omgeving om…

Lees Verder
Locals In De Andes

Go local in de Andes

Op donderdag, vroeg in de ochtend, banen honderden campesinos (boeren) zich een weg door de…

Lees Verder
Walvissen In Ecuador

Spot walvissen voor de kust van Puerto Lopez

Puerto Lopez in Ecuador is een klein plaatsje aan de kust op ongeveer 2 uur…

Lees Verder
Fietsen In Quito En Stop Bij Plaza Grande

Tijd voor actie! Ga fietsen in Quito

De hoofdstad van Ecuador is Quito en ligt op 2.850 meter hoogte. De stad wordt…

Lees Verder
Back To Top