skip to Main Content

Paardrijden in de Andes van Ecuador

Het Andesgebergte in Ecuador loopt van noord naar zuid en is dé perfecte omgeving om te gaan paardrijden. Een ervaren ruiter hoeft u hier niet voor te zijn, iedere beginner kan te paard de omgeving verkennen. Er zijn vele bijzondere plekjes om te gaan paardrijden in de Andes van Ecuador en wij lichten er een paar voor u uit!

Paardrijden bij Haciënda Zuleta

Haciënda Zuleta ligt op 1,5 uur rijden van Quito en is een koloniale boerderij. De haciënda staat garant voor een bijzonder verblijf midden in de Andes van Ecuador. In de weide omgeving zijn er diverse trails uitgezet om te wandelen, mountainbiken of paardrijden. Haciënda Zuleta heeft 54 paarden en samen met Don José maakt u de mooiste tochten te paard. Het is ultiem genieten met de bergen om u heen en onderweg spot u naast de vele koeien ook nog lama’s! Bekijk hier hoe wij gingen paardrijden naar het Condor Project.

Paardrijden bij de Cotopaxi vulkaan

Vanuit Quito is het mogelijk om een dagtour te maken naar de Cotopaxi vulkaan. Wilt u dit eens op een andere manier beleven? Ga dan paardrijden in het nationaal park Cotopaxi. De tochten zijn zowel voor beginners en ervaren ruiters. U kunt kiezen tussen een 2-, 4-, of 6-uur durende tocht te paard. Uiteraard gaat er een lokale en Engelssprekende gids mee om u te begeleiden tijdens het paardrijden in de Andes van Ecuador. Geniet van de uitgestrekte landschappen en (met een beetje geluk) het uitzicht op de Cotopaxi vulkaan.

Tips & tricks voor het paardrijden in Ecuador

Paardrijden in de Andes van Ecuador betekent dat u zich op honderden meters boven zeeniveau begeeft. Dit kan variëren van 2.800 tot 3.500 meter boven zeeniveau. Hierdoor is het klimaat wisselend en kan het plotseling veranderen van warm naar koud. Het is dus belangrijk dat u warme, waterdichte- en winddichte kleding meeneemt.

Leuk weetje; bij enkele haciënda’s in het nationaal park van Cotopaxi wordt u omgetoverd tot een ware Ecuadoraanse gaucho met traditionele poncho’s!

Wilt u meer weten over paardrijden in Ecuador? Neem dan contact met ons op.

Vulkaan In De Andes Van Ecuador

Ontdek meer activiteiten

Uitkijktoren Napo Wildlife Center Ecuador

Napo Cultural Center: cultuur & natuur in de Amazone

Wie aan de Amazone in Ecuador denkt, denkt aan natuur. Maar wist u dat u…

Lees Verder
Riviercruise In De Amazone Van Ecuador Met Anakonda

Riviercruise in de Amazone van Ecuador & glamping

Een riviercruise in de Amazone van Ecuador inclusief een nacht glamping: een uniek concept! Dit…

Lees Verder
Locals In De Andes

Go local in de Andes

Op donderdag, vroeg in de ochtend, banen honderden campesinos (boeren) zich een weg door de…

Lees Verder
Kolibrie Nevelwoud Ecuador

Groene oase: het nevelwoud in Ecuador

Op zoek naar een vogelparadijs? Bezoek dan het nevelwoud in Ecuador met talloze vogel- en…

Lees Verder
Back To Top