skip to Main Content

Napo Cultural Center: cultuur & natuur in de Amazone

Wie aan de Amazone in Ecuador denkt, denkt aan natuur. Maar wist u dat u ook bijzondere culturele ervaringen kunt beleven in de Amazone? Wij gingen voor een combinatie van cultuur & natuur en bezochten de Añangu community in de Amazone bij Napo Cultural Center.

Het ontstaan van Napo Cultural Center

Het idee voor Napo Cultural Center is ontstaan door een lid van de Añangu community, Giovanni. Hij werkte als hotelmanager en kreeg het idee om samen met de Añangu community een ecolodge op te zetten. Nadat hij investeerders voor dit project had gevonden is het idee ontstaan om reizigers zowel een cultuur- als natuurbeleving te bezorgen. Vier jaar lang heeft de Añangu community dag in dag uit gewerkt aan de constructie van Napo Cultural Center en Napo Wildlife Center. Een investering voor de toekomst waarbij de Añangu Community geheel verantwoordelijk is voor het runnen van deze lodges. Voorheen werd het geld verdient door het verbouwen van yuca, papaya en citroen. Tegenwoordig is het toerisme hun inkomstenbron en dus van groot belang om te voorzien in hun levensonderhoud.

De reis naar Napo Cultural Center

Vanuit Quito vliegt u in 40 minuten naar de junglestad Coca. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw privé gids en naar een nabij gelegen hotel gebracht. Hier krijgt u de mogelijkheid om een kleine rugzak in te pakken met spullen zoals deet, zonnebrand, een zonnebril en een hoed of pet. De koffers en handbagage worden in een aparte kano naar de lodge gebracht. U ontvangt een lunchpakketje voor onderweg en er volgt een korte uitleg over het vervolg van de reis. U stapt in een gemotoriseerde kano en vaart in ruim 2 uur over de Napo rivier naar Napo Cultural Center.

Welkom bij de locals de Amazone: de Añangu Community!

Bij aankomst in Napo Cultural Center wandelt u direct binnen bij de Añangu Community. Deze community bestaat uit 37 families die allemaal in eigen gebouwde hutten langs de rivier wonen. U wandelt via een pad vanaf de rivier naar het centrale plein waar u alle voorzieningen van het dorp treft; een school met 20 computers, een dokterspost, een voetbalveld, een veld waar EcuaVolley (een populaire nationale sport) wordt gespeeld en het restaurant en de bar van Napo Cultural Center. Iets verderop bevinden zich de cabañas waar u overnacht tijdens uw verblijf in Napo Cultural Center.

Kanovaren en uitkijktorens beklimmen in de Amazone

Samen met uw privé gids onderneemt u verschillende activiteiten waarbij u de biodiversiteit van de Amazone leert kennen. De omgeving van Napo Cultural Center beslaat ruim 2.400 hectare en is gelegen in één van de meest unieke nationale parken ter wereld; Yasuní. National Geographic heeft hier uitgebreid onderzoek gedaan en is tot de conclusie gekomen dat dit één van de meest bio-diverse plekken ter wereld is. U gaat onder begeleiding van uw privé gids kanovaren en de uitkijktorens in de omgeving beklimmen. Hierbij heeft u kans om de brulapen, toekans, ara’s, cappuccino aapjes en nog meer bijzondere dieren te spotten!

Dromen vertellen en thee drinken in Casa Nativa

Voor een culturele ervaring staat u om 05:00 uur in de ochtend op om een bezoek te brengen aan Maria. In het traditionele huis van Maria, casa nativa, ziet u hoe de community woont en maakt u kennis met de tradities. Samen met haar familie verzorgt Maria iedere ochtend een lokale thee, genaamd Ayusa, en luistert ze naar de dromen van haar vader, moeder en kinderen. Ze proberen de dromen te interpreteren en de negatieve energie weg te jagen. Wilt u ook graag uw dromen delen? Uw privé gids helpt u graag met het vertalen hiervan en Maria zal met veel plezier vertellen wat uw droom betekent. Na het thee drinken legt de gids u meer uit over de leefgewoonten van de lokale community en bent u in de gelegenheid om het dorp verder te verkennen.

Tips & tricks voor uw verblijf bij Napo Cultural Center

Zeer belangrijk; wees u bewust van het feit dat u te gast bent bij de Añangu Community. Het is een unieke kennismaking met een andere cultuur! Zij stellen zich zeer gastvrij op en u bent van harte uitgenodigd om samen met uw privé gids kennis te maken met de mensen van het dorp. De accommodaties zijn modern en comfortabel ingericht, maar vergeet niet dat u in de natuur verblijft. Het is dus mogelijk dat er wel eens ongedierte ongemerkt naar binnen kruipt. Het is mogelijk om 3, 4 of 5 dagen in Napo Cultural Center te verblijven. U kunt een verblijf in deze lodge ook combineren met een verblijf in Napo Wildlife Center.

Wilt u meer weten over het bezoek aan Napo Cultural Center? Neem dan contact met ons op en wij vertellen met veel plezier over onze persoonlijke ervaringen.

Apen In De Amazone In Ecuador

Ontdek meer activiteiten

Kolibrie Nevelwoud Ecuador

Groene oase: het nevelwoud in Ecuador

Op zoek naar een vogelparadijs? Bezoek dan het nevelwoud in Ecuador met talloze vogel- en…

Lees Verder
Uitkijktoren Napo Wildlife Center Ecuador

Napo Cultural Center: cultuur & natuur in de Amazone

Wie aan de Amazone in Ecuador denkt, denkt aan natuur. Maar wist u dat u…

Lees Verder
Locals In De Andes

Go local in de Andes

Op donderdag, vroeg in de ochtend, banen honderden campesinos (boeren) zich een weg door de…

Lees Verder
Fietsen In Quito En Stop Bij Plaza Grande

Tijd voor actie! Ga fietsen in Quito

De hoofdstad van Ecuador is Quito en ligt op 2.850 meter hoogte. De stad wordt…

Lees Verder
Back To Top