skip to Main Content

Groene oase: het nevelwoud in Ecuador

Op zoek naar een vogelparadijs? Bezoek dan het nevelwoud in Ecuador met talloze vogel- en vlindersoorten en ontelbare watervallen.

Ligging van het nevelwoud in Ecuador

Op 1,5 uur rijden van de hoofdstad Quito ligt Mindo, Bellavista en Pedro Vicente Maldonado. Dit is het primaire en secundaire nevelwoud van Ecuador. Maak wandelingen, zweef met kabelbanen door de boomtoppen of neem een verfrissende duik bij de watervallen. Activiteiten en ontspanning wisselen elkaar af in het nevelwoud.

Aantal dagen in het nevelwoud in Ecuador

Ons advies? Een verblijf van minimaal 3 dagen en 2 nachten. Op deze manier heeft u de tijd om de omgeving goed te leren kennen. De meest bijzondere en exclusieve accommodatie in deze groene oase is de Mashpi Lodge. Hier geniet u van een luxe én duurzaam verblijf omringd door de groene bossen. Tijdens uw verblijf zijn maaltijden en activiteiten onder begeleiding van een lokale en Engelssprekende gids inbegrepen.

Zweven door het nevelwoud in Ecuador

Het avontuur begint als u door Mashpi wordt opgehaald in Quito. U rijdt langs La Mitad del Mundo en de archeologische vindplaats van Tulipe. In de middag komt u aan bij de ecolodge en geniet u van een culinaire lunch. Na de lunch gaat u op pad voor een activiteit; u maakt een wandeling door het bos of zweeft met de Dragonfly door de boomtoppen van het nevelwoud. Zodra de duisternis valt trekt u er op uit om het nachtleven te ontdekken. U heeft kans om kikkers, slangen, insecten en zelfs tarantula’s te zien tijdens de nachtwandeling.

Ontdek het nevelwoud in Ecuador per Skybike

De volgende ochtend ontwaakt u door tjirpende vogels die u vanuit uw kamer of vanaf het panoramische terras bewondert. Na het ontbijt wandelt u naar de waterval en brengt u een bezoek aan de Hummingbird Garden of de Mashpi’s Life Centre met duizenden exotische vlinders. Na de lunch gaat u ‘fietsen’ door het nevelwoud op de Skybike. Beklim de uitkijktoren en vanaf hier ziet u hoe de zon ondergaat in deze groene oase. Op uw laatste dag verkent u andere bospaden en watervallen of zoekt u een rustig hoekje om deze bijzondere ervaring te laten bezinken. Einde van de ochtend keert u terug naar Quito waar u in de middag weer arriveert.

Blauwe Tanger Vogel In Het Nevelwoud In Ecuador

Ontdek meer activiteiten

Walvissen In Ecuador

Spot walvissen voor de kust van Puerto Lopez

Puerto Lopez in Ecuador is een klein plaatsje aan de kust op ongeveer 2 uur…

Lees Verder
Kolibrie Nevelwoud Ecuador

Groene oase: het nevelwoud in Ecuador

Op zoek naar een vogelparadijs? Bezoek dan het nevelwoud in Ecuador met talloze vogel- en…

Lees Verder
Uitkijktoren Napo Wildlife Center Ecuador

Napo Cultural Center: cultuur & natuur in de Amazone

Wie aan de Amazone in Ecuador denkt, denkt aan natuur. Maar wist u dat u…

Lees Verder

Maak een kleinschalige Galapagos cruise

Waan u net als Charles Darwin als een ontdekkingsreiziger op de Galapagoseilanden. Tijdens een kleinschalige…

Lees Verder
Back To Top