Ga naar hoofdinhoud

Go local in de Andes van Ecuador

Op donderdag, vroeg in de ochtend, banen honderden campesinos (boeren) zich een weg door de straten in de Andes van Ecuador. Waarom? Het is de wekelijkse lokale markt in het bergdorp Guamote. Een indrukwekkend schouwspel vind plaats op het veld achter de Iglesia de San Vicente, waar eenden, kippen, schapen, biggen en cavia’s van eigenaar wisselen. Dit is een unieke en lokale ervaring in de Andes van Ecuador die u niet mag missen!

Weg van de massa in de Andes van Ecuador…

Ver weg van alle toeristische valkuilen is dit een lokale markt voor en door de inheemse bevolking. Het is een van de meest authentieke belevingen die u in de Andes van Ecuador ervaart. Het is een chaos van kleuren, geuren, geluiden en indrukken; serieuze gezichten, lachende gezichten, u treft het hier allemaal.

Koken met de inheemse bevolking in Guamote

Wilt u de ervaring compleet maken? Ga dan samen met de inheemse inwoners van Guamote inkopen doen op de lokale markt. De beste manier om een land te leren kennis is door zijn keuken te ervaren. Samen met het geweldige keukenpersoneel van Inti Sisa leert u tijdens een kookworkshop enkele traditionele delicatessen te maken. Omdat Guamote in het hart van de quinoa regio van Ecuador ligt, leert u gezonde maaltijden hiervan te bereiden. Ook de populaire snack ‘empanadas de viento’ leert u maken, gevuld met kip, kaas, vlees of groenten. Daarna kunt u genieten van uw zelfbereide maaltijd.

Duurzaam toerisme in de Andes van Ecuador

Bij het project Inti Sisa word het werk gedaan door de lokale bevolking van Guamote en is dit gedeeltelijk aangevuld met Europese vrijwilligers. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor het werk dat ze doen. Het project is gericht op de kansarme uit Guamote en de omgeving. Het betreft voornamelijk meisjes en jonge vrouwen die meestal geen kans voor opleiding meer hebben gekregen na de basisschool. Als u een bezoek brengt aan het bergdorp Guamote gaat u daadwerkelijk back to basic in de Andes van Ecuador en draagt u bij aan een duurzaam project. U geeft de inheemse bevolking de kans op werkgelegenheid en om de bijzondere cultuur met u te delen.

Locals In De Andes

Ontdek meer activiteiten

Walvissen In Ecuador

Spot walvissen voor de kust van Puerto Lopez

Puerto Lopez in Ecuador is een klein plaatsje aan de kust op ongeveer 2 uur…

Lees Verder
Trekking In Ecuador Quilotoa Kratermeer

Hike de Quilotoa loop

Bent u sportief aangelegd? Ga dan hiken in de Andes van Ecuador en kies voor…

Lees Verder
Fietsen In Quito En Stop Bij Plaza Grande

Tijd voor actie! Ga fietsen in Quito

De hoofdstad van Ecuador is Quito en ligt op 2.850 meter hoogte. De stad wordt…

Lees Verder

Maak een kleinschalige Galapagos cruise

Waan u net als Charles Darwin als een ontdekkingsreiziger op de Galapagoseilanden. Tijdens een kleinschalige…

Lees Verder
Back To Top