skip to Main Content

Paragliding Tungurahua

Het land van diversiteit... Ecuador!

Ecuador is het land waar mijn liefde voor Latijns-Amerika is ontstaan en waar ik ruim twee jaar heb gewoond. Het grenst aan Colombia en Peru en de voertaal is Spaans. Ecuador is een van de kleinere landen van Zuid-Amerika waardoor het zo fijn te bereizen is, in een paar uur tijd waant u zichzelf in een compleet andere wereld. De diversiteit in het land is groot. Ecuador is op te delen in 4 natuurgebieden; het nevelwoud, het Andes gebergte, de Amazone en de kust. Uiteraard mogen ook de Galapagoseilanden niet ontbreken tijdens een bezoek aan het land.

U vraagt zich af hoe gevarieerd het land dan is qua flora en fauna? U reist van koloniale steden naar besneeuwde vulkaantoppen, spot kolibries en kleurrijke vogels in het nevelwoud en reuzenotters en apen in de amazone. Zwem tussen de zeeleeuwen, schildpadden, leguanen en haaien op de Galapagoseilanden. Onderneem activiteiten zoals het mountainbiken van de vulkaan, raften op de Pastaza rivier, piranha vissen in de Amazone of hike de Quilotoa loop in het Andesgebergte. Ontmoet de eveneens diverse bevolking, hoogland indianen op de lokale markten in het Andes gebergte of Huaorani indianen in de amazone. Ecuador is het land waar voor ieder wat wils is!

Benieuwd naar mijn insider tips om het land écht te leren kennen? Met veel plezier deel ik dit pareltje met u om zo een perfecte privé rondreis op maat samen te stellen.

MEER REIS ADVIES?

ONS ADVIES

Beste reistijd

Het hele jaar door

Het klimaat

Divers door de verschillende landschappen en hoogten

De taal

Spaans

Op onze blog

Ecuador een kleurrijke ontdekking

Traditionele festivals in Ecuador

Galapagos het pareltje in de stille oceaan

Ecuador – 5X Verborgen pareltjes van Ecuador

Back To Top