skip to Main Content

Natuurreis in Costa Rica

De 18-daagse natuurreis in Costa Rica laat de mooiste natuurplekjes van het land zien. U bezoekt de La Paz watervallen en proeft de Costa Ricaanse koffie in de Centrale Vallei. Ontdek het wildlife in Boca Tapada en hike de vulkaan Arenal. Ontspan vervolgens in de natuurlijke Tabacon hotsprings. Ervaar de natuur, het avontuur en de wellness in Buena Vista del Rincon nabij het nationaal park Rincon de la Vieja. Geniet van zon, zee en strand in het surfersparadijs Samara en spot tropische vogels in het nevelwoud van Monteverde. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw reiswensen om zo een natuurreis naar Costa Rica voor u op maat samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 18-daagse natuurreis in Costa Rica

La Paz watervallen & koffie proeven in de centrale vallei

De natuurreis in Costa Rica gaat van start met een verblijf in de centrale vallei bij hotel Buena Vista. Hiervandaan bezoekt u samen met uw Engelssprekende gids de La Paz watervallen nabij de Poás vulkaan. Een mooie wandeling door de natuur van de centrale vallei. Daarna leert u het proces van koffie maken tijdens een koffie tour bij Doka Estate. Proef de Costa Ricaanse koffie en pluk zelf ook een boontje mee.

Ontdek het wildlife in Boca Tapada

In San José haalt u de huurauto op en rijdt u in 2,5 uur naar het plaatsje Boca Tapada. Hier verblijft u in Laguna del Lagarto Lodge. Dit is dé perfecte plek voor vogel spotters. In dit gebied leeft een grote variëteit aan wildlife maar vooral vogels zijn in grote aantallen aanwezig. De komende dagen zijn ter vrije besteding en u bepaalt zelf welke activiteiten u wilt ondernemen.

Hike de Arenal vulkaan & ontspan in de hotsprings

U rijdt in 2 uur van Boca Tapada naar het dorpje La Fortuna. De komende dagen verblijft u in het Arenal Manoa Hotel. Samen met uw Engelssprekende gids maakt u een hike naar de Arenal vulkaan. Na deze inspanning is het tijd voor ontspanning in de Tabacón hotsprings. Geniet van het warme water en daarna staat er een heerlijke maaltijd voor u klaar.

Natuur, avontuur en wellness in Rincon de la Vieja

De volgende natuurbestemming in deze natuurreis in Costa Rica is nabij het nationaal park Rincon de la Vieja. U overnacht in Buena vista del Rincon, een authentieke Costa Ricaanse accommodatie met een groot aanbod van activiteiten inclusief. Ook de maaltijden zijn inclusief tijdens uw verblijf. Samen met uw lokale gids brengt u een bezoek aan het nationaal park Rincon de la Vieja.

Surfersparadijs Samara

Van de weelderige bossen rijdt u door naar de Nicoya Peninsula om te genieten van een aantal dagen zon, zee en strand. In het surfersparadijs Samara verblijf u in hotel Colina del Mar. De dagen zijn ter vrije besteding dus u bepaalt zelf of u gaat surfen, natuurparken in de omgeving bezoekt of juist even helemaal niets doet.

Vogels spotten & hangbruggen in Monteverde

Om de natuurreis in Costa Rica af te sluiten rijdt u naar het Monteverde Cloud Forest Lodge. Samen met een lokale gids gaat u vogels spotten en heeft u grote kans om in dit gebied de quetzal te zien. Ook wandelt u over de hangbruggen tussen de boomtoppen, een spectaculaire ervaring!

Koffietour In De Centrale Vallei Van Costa Rica
Prijsindicatie €

De natuurreis in Costa Rica heeft een indicatieprijs vanaf € 2.995,- per persoon.

Inclusief: 4- en 5-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, 15-dagen huurauto, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheidenpakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route
1: vlucht Amsterdam – San José, reis naar centrale vallei
2: bezoek La Paz watervallen en proef de Costa Ricaanse koffie
3: selfdrive naar Boca Tapada
4: spot het wildlife in Boca Tapada
5: selfdrive naar La Fortuna
6: hike de vulkaan el Arenal & ontspan in de hotsprings
7: dag ter vrije besteding
8: selfdrive naar Rincon de la Vieja
9: natuur, avontuur en wellness in Rincon de la Vieja
10: dag ter vrije besteding
11: selfdrive naar Samara
12 – 13: dagen ter vrije besteding
14: selfdrive naar Monteverde
15: volgens spotten en hangbruggen
16: selfdrive naar San José
17: vlucht San José – Amsterdam
18: aankomst in Amsterdam

Back To Top