Ga naar hoofdinhoud

Familiereis in Costa Rica

De 21-daagse familiereis in Costa Rica start in de centrale vallei nabij de hoofdstad van San José. U maakt een wandeling naar de La Paz watervallen en bezoekt een koffieboerderij. U reist door naar het nationaal park Tortuguero voor een 3-daags verblijf in de Aninga Lodge. Dit gebied is een jungleparadijs! Hierna reist u richting La Fortuna, het dorpje aan de voet van de Arenal vulkaan. Wandel naar de vulkaan, ontspan in de warmwaterbaden en maak een boottour naar het Caño Negro Wild Reservaat. Vervolgens reist u naar het nevelwoud waar u vogels spot en op avontuur gaat! U gaat naar het Monteverde Park met de Sky Tram en Sky Trek voor een tocht tussen de boomtoppen met de gondel en zipline. Daarna is het tijd om uit te rusten aan het strand bij Manuel Antonio. Geniet van enkele dagen ter vrije besteding. Als kers op de taart bezoekt u het schiereiland Osa met het nationaal park Corcovado en een snorkeltour naar Caño Island. Natuur en wildlife gegarandeerd! Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw reiswensen om een familiereis in Costa Rica voor u op maat samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 21-daagse familiereis in Costa Rica

Wandelen naar de La Paz watervallen & bezoek een koffieboerderij

U start de familiereis in Costa Rica in de centrale vallei met een bezoek aan de koffieboerderij. Leer alles over het productieproces en de verwerking van koffie. Onder begeleiding van een lokale expert bekijkt u hoe de productie, de oogst en het roosteren van het graan wordt gedaan. Hierna wandelt u naar de La Paz watervallen, deze zijn verbluffend mooi. U loopt over de paden die rechtstreeks naar de 5 watervallen leiden, midden in het regenwoud. Tijdens uw bezoek ziet u ook de kolibriegalerij, het reptielenhuis, het vogelhuisje, de vlindertuin en de kikkertentoonstelling.

Op jungle avontuur in Tortuguero!

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie door de gids van de Aninga Lodge. Per transfer wordt u via Braulio Carillo National Park naar Tortuguero gebracht. Laat u betoveren door dit exotische paradijs terwijl u door de Tortuguero-kanalen vaart. U wordt omringd door een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Bezoek het gelijknamige dorp Tortuguero, maak een boottour door de kanalen en bewandel de uitgezette trails terwijl u reptielen, tropische vogels, apen en misschien zelfs een luiaard spot!

Vulkanen, hotsprings en natuurreservaat Caño Negro

Samen met een Engelssprekende gids maakt u een wandeling naar de Arenal vulkaan. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en laat u genieten van het prachtige bos om u heen. Daarna is het tijd voor ontspanning in de Baldi Hot Springs. Dit is een warmwaterbronnencomplex in het midden van het regenwoud aan de voet van de vulkaan en is gericht op gezinnen. Er zijn 25 natuurlijke mineraalbaden met 12 verschillende temperaturen. De volgende dag maakt u een tour naar het Caño Negro Wildlife Reservaat, een van de meest bio-diverse gebieden in Costa Rica. U maakt een 2,5 uur durende boottocht door tropisch regenwoud en moerassen waarbij u kans heeft om apen, luiaards, schildpadden, kaaimannen, hagedissen, leguanen en tropische vogels te spotten.

Vogels spotten en zweven in het nevelwoud

Het nevelwoud staat bekend als de beste plek voor het spotten van vogels in Costa Rica. In het Curicancha-reservaat zijn er meer dan 200 vogelsoorten geteld waaronder de schitterende Quetzal en de Trogon. Daarna is het tijd voor avontuur en actie! U bezoekt het Monteverde Park en begint met de avontuurlijke tocht per Sky Tram: een rit in een open lucht gondel die u het gevoel geeft door de wolken van het bos van Montverde te zweven. Als het weer het toelaat, geniet u van een adembenemend uitzicht op de vulkanen Arenal, Tenorio, Miravalles en Orosi, evenals de golf van Nicoya en de vlakte van Guanacaste. Zodra u de top van de berg heeft bereikt begint u aan de zipline-afdaling. Een circuit van 8 veilige en leuke kabels. Wanneer de wolken neerzakken in de boomtoppen vliegt u door de mist, wat een unieke ervaring is!

Zon, zee en strand in Manuel Antonio

De dagen daarna verblijft u aan de kust van Costa Rica en is het tijd om met de familie te genieten van zon, zee en strand. Samen met uw Engelssprekende gids brengt u een bezoek aan het nationaal park Manuel Antonio. Dit is het beroemdste park in Costa Rica vanwege de grote verscheidenheid aan flora en fauna, evenals de prachtig verzorgde wandelpaden. Het pad dat u tijdens deze tour bewandelt is ruim 3 kilometer en loopt dwars door het park. Dieren die u kunt zien zijn vele soorten vogels, luiaards, vlinders, orchideeën en apen.

Wildlife en natuur op het schiereiland Osa

Als kers op de taart sluit u de reis af met een 4-daags verblijf in uw accommodatie Aguila de Osa Inn. Het schiereiland Osa werd ooit door National Geographic beschreven als één van de meest biodiverse plekken op aarde. Het is een natuurlijke schat van onschatbare waarde met een overvloed aan tropische planten, zoogdieren, insecten en meer dan 350 vogelsoorten. De komende dagen staan in het teken van uw verblijf in deze prachtige natuur en maakt u excursies naar nationaal park Corcovado en gaat u snorkelen bij Caño Island.

Koffietour In De Centrale Vallei Van Costa Rica
Prijsindicatie €

De familiereis in Costa Rica heeft een indicatieprijs vanaf € 3.295,- per persoon.

Inclusief: 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheidenpakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route

1: vlucht Amsterdam – San José, reis naar centrale vallei
2: wandel naar La Paz watervallen en bezoek koffieboerderij
3: reis naar Tortuguero voor 3 dagen in de Aninga Lodge
4: activiteiten bij de Aninga Lodge
5: reis naar La Fortuna
6: wandel naar de vulkaan el Arenal & ontspan in de hotsprings
7: dag ter vrije besteding
8: boottocht naar het Caño Negro Wildlife Reservaat
9: privétransfer naar Monteverde
10: vogels spotten in Monteverde
11: avontuur & actie in Monteverde Park
12: privé transfer naar Manuel Antonio
13: bezoek het nationaal park Manuel Antonio
14 – 15: dagen ter vrije besteding
16: reis naar schiereiland Osa
17: dagtour naar nationaal park Corcovado
18: snorkelen bij Caño Island
19: reis terug naar San José
20: vlucht van San José naar Amsterdam
21: aankomst in Amsterdam

Back To Top