Ga naar hoofdinhoud

Avontuurlijke reis in Costa Rica

Deze 21-daagse avontuurlijke reis in Costa  Rica is perfect voor degenen die activiteiten, natuur en comfort willen combineren. Ga raften over de Pacuare rivier en verblijf in één van de meest unieke ecolodges ter wereld; de Pacuare Lodge. Ervaar de Caribische vibes in Puerto Viejo de Talamanca en ga schildpadden spotten in Tortuguero. Hike de Arenal vulkaan en ontspan daarna in de Tabacon hotsprings. Spot de quetzal in Monteverde en de aapjes en luiaards in Manuel Antonio. Als kers op de taart bezoekt u het natuurparadijs Corcovado op het schiereiland Osa Peninsula. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw reiswensen om zo een avontuurlijke reis naar Costa Rica op maat voor u samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 21-daagse avontuurlijke reis in Costa Rica

Raften over de Pacuare rivier

De avontuurlijke reis in Costa Rica gaat van start met een verblijf in één van de meest unieke lodges ter wereld, de Pacuare Lodge. Om er te komen gaat u raften over de Pacuare rivier. Tijdens uw verblijf in de Pacuare Lodge zijn maaltijden en 8 activiteiten inbegrepen. Zweef tussen de boomtoppen met de canopy, ga vogels spotten, hike over de bospaden en ontmoet de lokale bevolking. Een unieke en duurzame ervaring!

Caribische vibes in Puerto Viejo de Talamanca

Per privé transfer wordt u naar de Caribische kust gebracht waar u de komende nachten verblijft in het luxueuze Le Cameleon Boutique Hotel. Proef de Caribische sferen en breng een bezoek aan nationaal park Cahuita. Deze dagen zijn ter vrije besteding en heerlijk om van zon, zee en strand te genieten.

Schildpadden spotten in Tortuguero

U reist door naar het nationaal Park Tortuguero. Dit is dé plek om groene zeeschildpadden eieren te zien leggen op het strand in de periode juni t/m oktober. In de Aninga Lodge zijn maaltijden en activiteiten inbegrepen. U maakt een boottocht door de kanalen van Tortuguero, bewandelt de bospaden en spot wildlife zoals de luiaard, aapjes, kikkers, toekans en nog veel meer!

Wandel naar de Arenal vulkaan & ontspan in de hotsprings

Het is tijd voor één van de hoogtepunten van de avontuurlijke reis in Costa Rica; het bewandelen van de Arenal vulkaan. Samen met uw gids maakt u een wandeling door het nationaal park naar de Arenal vulkaan. Na de wandeltocht is het uitblazen in de warmwaterbaden van Tabacón en geniet u van een heerlijk diner. Overnachten doet u in het luxueuze Arenal Springs Resort.

Spot de quetzal in Monteverde

In het nevelwoud van Monteverde heeft u grote kans om de nationale vogel van Costa Rica te zien; de quetzal. Per privé transfer wordt u naar de Monteverde Cloud Forest Lodge gebracht waar u de komende nachten verblijft. Samen met de lokale gids gaat u birdwatchen en maakt u een wandeling over de hangbruggen tussen de boomtoppen. Een avontuurlijke ervaring!

Aapjes & luiaards in Manuel Antonio

Na het groene paradijs van Costa Rica is het tijd voor een bezoek aan de wonderschone stranden. U reist naar Quepos en overnacht in hotel Playa Espadilla. Naast een dag ter vrije besteding bezoekt u samen met de Engelssprekende gids het nationaal park Manuel Antonio. Hier heeft u kans om onder andere wasberen, aapjes en luiaards te zien!

Natuurparadijs op het schiereiland Osa Peninsula

Als afsluiter van deze avontuurlijke reis in Costa Rica reist u naar Drake Bay bij de Osa Peninsula voor een verblijf van 4 dagen en 3 nachten in Casa Corcovado Jungle Lodge. Alle maaltijden zijn inclusief en ook de excursie naar nationaal park Corcovado en de snorkel tour naar Caño Island. Laat u betoveren door dit natuurparadijs in Costa Rica!

Raften Op De Pacuare Rivier In Costa Rica
Prijsindicatie €

De avontuurlijke reis in Costa Rica heeft een indicatieprijs vanaf € 5.390,- per persoon.

Inclusief: 4- en 5-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheidenpakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route

1: vlucht Amsterdam – San José
2: raften over de Pacuare rivier naar de Pacuare Lodge
3: activiteiten bij de Pacuare Lodge
4: privé transfer naar Puerto Viejo
5 – 6: geniet van de caribische vibes bij Puerto Viejo
7: reis naar Tortuguero
8: spot schildpadden in Tortuguero
9: privé transfer naar La Fortuna
10: hike de Arenal vulkaan & tabacon hotsprings
11: privé transfer naar Monteverde
12: vogels spotten en wandelen door het nevelwoud
13: privé transfer naar Manuel Antonio
14: aapjes & luiaards spotten in Manuel Antonio
15: dag ter vrije besteding
16: reis naar het schiereiland Osa Peninsula
17 – 18: activiteiten bij Casa Corcovado
19: reis terug naar San José
20: vlucht San José – Amsterdam
21: aankomst in Amsterdam

Back To Top