skip to Main Content

Walvissen spotten in Uvita

Costa Rica staat naast het wildlife ook bekend om het marinelife. De onderwaterwereld is prachtig en naast snorkelen en duiken, is Costa Rica ook de plek om walvissen te spotten in Uvita. De activiteit is seizoensgebonden. De bultrugwalvissen ziet u tussen juli en oktober of tussen december en maart.

Op zoek naar walvissen en dolfijnen!

De boot vertrekt vanaf het strand van Punta Uvita en bezoekt de beroemde “Whale’s Tail” -formatie; dit zijn de eilandjes van de Tres Hermanas en de Ventana Sea Caves. Tijdens de boottocht gaat u op zoek naar de walvissen in Uvita. De bemanning van de boot is zeer ervaren en ze herkennen snel de geluiden en bewegingen die de zoogdieren in het water creëren. Als de walvissen worden gezien vaart de boot zo dicht mogelijk naar de dieren, maar met een gepaste afstand voor het welzijn van de dieren en voor uw veiligheid. Andere soorten dieren die u hier kunt zien zijn bryde’s whales, pilot whales en orka’s. De walvissen spot u dus tijdens de 2 seizoenen, maar de kans om dolfijnen te zien is vrijwel altijd aanwezig. Op het laatste gedeelte van de boottocht vaart u naar het nationaal park Ballena Marino. Hier is het tijd om een duik te nemen in het water en te snorkelen. Bewonder de koraalriffen en de schitterende natuur van het nationaal park.

Praktische informatie

De tour om walvissen en dolfijnen te spotten in Uvita duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur. U vertrekt om 08:30 uur in de ochtend en bent om 13:30 uur weer terug bij Punta Uvita. Gedurende de tour is een Engelssprekende gids, water, tropisch fruit, snorkeluitrusting en de entree voor nationaal park Ballena Marino inclusief.

Wat moet u meenemen?

Het is handig om tijdens de activiteit kleine waterdichte tassen mee te nemen om uw persoonlijke spullen in te doen. Vergeet niet de zonnebrandcrème, zwemkleding en sandalen of slippers. En uiteraard de camera voor het maken van spectaculaire foto’s van de walvissen en dolfijnen.

Wilt u ook walvissen spotten in Uvita? Neem dan contact met ons op.

Costa Rica Uvita Regenwoud En Strand

Ontdek meer activiteiten

Koffietour In De Centrale Vallei Van Costa Rica

Koffietour in de Centrale Vallei

Een van de bekendste en belangrijkste producten van Costa Rica is de koffie. Ze zijn…

Lees verder
Humpback Whales In Uvita In Costa Rica

Walvissen spotten in Uvita

Costa Rica staat naast het wildlife ook bekend om het marinelife. De onderwaterwereld is prachtig…

Lees verder
Paradijsvogel In San Gerardo De Dota Costa Rica

Vogels spotten in San Gerardo de Dota

Vogels spotten is één van de populairste activiteiten in Costa Rica. Ook het aantal vogelliefhebbers…

Lees verder
Mini Schildpad In Tortuguero Costa Rica

Schildpadden in Tortuguero

Costa Rica staat bekend om de vele soorten schildpadden die hier nestelen. Van juli tot…

Lees verder
Back To Top