skip to Main Content

Vogels spotten in San Gerardo de Dota

Vogels spotten is één van de populairste activiteiten in Costa Rica. Ook het aantal vogelliefhebbers is groeiende en Costa Rica is dan ook een waar vogelparadijs. Eén van de beste plekken om vogels te spotten is in San Gerardo de Dota bij de Trogón Lodge. In het boek “Fifty Places to Go Birding Before You Die” wordt de Trogón Lodge geroemd om de uitstekende kwaliteit van het vogel spotten.

Kolibries, quetzals en trogons

Tijdens een koffie of thee geniet u van de eerste vogels; de kolibries vliegen overal om u heen. Samen met uw lokale gids gaat u op pad. De lokale vogellijst heeft meer dan 170 soorten, sommige zijn endemische soorten in dit gebied. Langs de paden vindt u de meest ongrijpbare soorten, echte trofeeën voor vogelaars die hun vogellijst willen vergroten. U maakt korte wandelingen rond de lodge en in het privé reservaat. De beste tijd is om net na zonsopgang de vogels te gaan spotten. Meestal neemt de gids u tussen 06:00 en 08:00 uur mee zodat u het bos ziet ontwaken en de meeste kans heeft om tropische vogels zoals de quetzal en trogon te zien.

Praktische informatie

Het minimaal aantal deelnemers van deze tour is 2 personen. Indien gewenst kunt u deze tour dus ook privé doen. Er is geen minimum leeftijd aan deze tour gebonden maar wordt niet aanbevolen voor kleine kinderen. De tour duurt 2 uur en u vertrekt om 06:00 uur in de ochtend. 

Wat moet u meenemen?

Draag tijdens het vogels spotten in San Gerardo de Dota wandelschoenen en makkelijk zittende kleding. Afhankelijk van het weer is een regenjas of poncho ook aan te raden. Daarnaast is een verrekijker en goede camera aan te raden om zo te genieten van een optimale beleving.

Wilt u ook vogels spotten in San Gerardo de Dota? Neem dan contact met ons op.

Bloemen In De Tuin

Ontdek meer activiteiten

Sky Tram In Monteverde Costa Rica

Canopy in Monteverde

Het nevelwoud van Monteverde is uitermate geschikt voor avontuurlijke activiteiten. Wilt u dit zelf ontdekken?…

Lees verder
Raften Naar De Pacuare Lodge

Raften op de Pacuare rivier

Costa Rica is één van de beste bestemmingen om te gaan raften. Voor de dare-devils…

Lees verder
Paradijsvogel In San Gerardo De Dota Costa Rica

Vogels spotten in San Gerardo de Dota

Vogels spotten is één van de populairste activiteiten in Costa Rica. Ook het aantal vogelliefhebbers…

Lees verder
Humpback Whales In Uvita In Costa Rica

Walvissen spotten in Uvita

Costa Rica staat naast het wildlife ook bekend om het marinelife. De onderwaterwereld is prachtig…

Lees verder
Back To Top