skip to Main Content

Schildpadden in Tortuguero

Costa Rica staat bekend om de vele soorten schildpadden die hier nestelen. Van juli tot september kunt u genieten van een onvergetelijke ervaring: de komst van de groene zeeschildpad in Costa Rica. Zij leggen jaarlijks hun eieren op het strand, de plek waar ze zelf ooit zijn geboren.

Nationaal Park Tortuguero

Tortuguero is een van de belangrijkste locaties op het westelijk halfrond voor het nestelen van zeeschildpadden. Vier van de zeven soorten zeeschildpadden komen naar Tortuguero om te nestelen. Tijdens uw verblijf tussen juli en september kunt u een tour maken om de schildpadden in Tortuguero te zien nestelen op het strand. De meest voorkomende soort is de groene zeeschildpad. Schildpadden nestelen ’s avonds om te zorgen dat er geen roofdieren bij de eieren komen. Een rondleiding is altijd onder begeleiding van een Engelssprekende gids word gereguleerd door het Nationaal Park.

Praktische informatie

De minimum leeftijd om deze activiteit te doen is 4 jaar oud. De tour duurt circa twee uur en vertrekt om 20:30 uur en om 22:30 uur. Inclusief zijn een Engelssprekende gids en een boottransfer die u naar de plek van bestemming brengt.

Wat moet u meenemen?

Draag donkere (bij voorkeur zwarte) kleding tijdens de tour. Kleuren reflecteren op de schildpadden en dit kan ervoor zorgen dat ze terug naar de zee gaan. Draag gesloten schoenen zodat u comfortabel over het strand wandelt, liever geen slippers of sandalen omdat u in het donker wandelt. Bij voorkeur draagt u lange mouwen en geurloze insect werende middelen. Omdat het flink kan regenen zijn een poncho en regenkleding ook aan te raden. Op het strand zijn geen camera’s en video’s toegestaan en een zaklamp mag alleen worden gebruikt om het pad naar het strand te verlichten. Eenmaal op het strand heeft de gids een roodkleurig lampje die de schildpadden niet verblind maar er wel voor zorgt dat u het spektakel goed kan zien.

Andere plekken om schildpadden in Costa Rica te zien

Naast het beroemde Tortuguero zijn er ook andere plekken om de schildpadden te zien. Bijvoorbeeld Playa Grande in de provincie Guanacaste aan de Pacifische kust. Hier ziet u tussen november en februari de lederschildpad haar eieren leggen. Bij Playa Nancite en Playa Ostional vindt 1 keer per maand de arribada plaats. Er komen dan duizenden Warane zeeschildpadden op het strand om eieren te leggen, een bijzonder fenomeen!

Wilt u ook graag schildpadden in Tortuguero zien? Neem dan contact met ons op.

Varen Door De Kanalen Van Tortuguero In Costa Rica

Ontdek meer activiteiten

Koffietour In De Centrale Vallei Van Costa Rica

Koffietour in de Centrale Vallei

Een van de bekendste en belangrijkste producten van Costa Rica is de koffie. Ze zijn…

Lees verder
Sky Tram In Monteverde Costa Rica

Canopy in Monteverde

Het nevelwoud van Monteverde is uitermate geschikt voor avontuurlijke activiteiten. Wilt u dit zelf ontdekken?…

Lees verder
Raften Naar De Pacuare Lodge

Raften op de Pacuare rivier

Costa Rica is één van de beste bestemmingen om te gaan raften. Voor de dare-devils…

Lees verder
Paradijsvogel In San Gerardo De Dota Costa Rica

Vogels spotten in San Gerardo de Dota

Vogels spotten is één van de populairste activiteiten in Costa Rica. Ook het aantal vogelliefhebbers…

Lees verder
Back To Top