skip to Main Content

Raften op de Pacuare rivier

Costa Rica is één van de beste bestemmingen om te gaan raften. Voor de dare-devils is raften op de Pacuare rivier een van de beste keuzes voor een avontuurlijke expeditie in Costa Ria.

De Pacuare; een uitdagende rivier!

De rivier is wereldberoemd om zijn natuurlijke schoonheid; een echte rivierkloof, geflankeerd door steile, groene muren. U ziet watervallen van beide kanten de rivier in stromen terwijl tropische vogels recht boven uw hoofd vliegen. Geniet van het geweldige uitzicht op het tropisch regenwoud terwijl u de rivier afvaart. Er is wildlife in overvloed; luiaards, toekans, papegaaien, coatis, blauwe morpho vlinders en kleurrijke kikkers. De Pacuare is een uitdagende rivier met veel stroomversnellingen en biedt een avontuur vol plezier. De volledige dagloop van 29 km omvat in totaal 52 stroomversnellingen. Er zijn maar weinig rivieren in de wereld die u dat bieden.

De eerste stroomversnellingen

Bij aankomst in de rivier krijgt u uw uitrusting: een reddingsvest, helm en peddel. Uw gidsen geven een kort veiligheidsbriefing. Daarna is het tijd om de stroomversnellingen ​​te nemen. De eerste 6,4 km bestaan ​​uit leuke stroomversnellingen van klasse II-III, een perfecte gelegenheid om uw nieuwe riviervaardigheden te testen en vertrouwen in uw team te winnen.

Actie op de Pacuare rivier

Na 40 minuten komt u in de beroemde Pacuare River Gorge, een gedeelte met 8 km van het beste wildwater dat Costa Rica te bieden heeft. De stroomversnellingen hier hebben namen als Fer-de-Lance, Double drop, Upper en Lower Huacas en Flipperkast om er maar een paar te noemen. U ziet ook de Huacas-waterval, een 45 meter dramatische val in de rivier.

Wildlife spotten

Na de kloof opent de rivier zich over een lengte van 8 km over de Pacuare-vallei, waar de rivier een andere persoonlijkheid aanneemt. Het is wijd open en geeft u de mogelijkheid om wat uit te rusten en dieren in het wild te spotten. De belangrijkste stroomversnellingen hier zijn Cimarrones, The Play Hole, El Indio en Magnetic Rock. Het bos blijft net zo weelderig en de stroomversnellingen, hoewel minder intens, net zo leuk. U eindigt in Siquirres, bij het afhaalpunt. Vanaf hier wordt u teruggebracht naar San José of reist u verder naar de Pacuare Lodge. Een picknicklunch is inbegrepen in de tour.

Praktische informatie

Het minimum aantal deelnemers van het raften op de Pacuare rivier is 2 personen. De tour duurt in totaal 6 uur en vertrekt om 10:30 uur in de ochtend. De moeilijkheidsgraad is klasse III-IV oftewel gemiddeld tot moeilijk. De minimumleeftijd is 12 jaar.

Wat moet u meenemen?

Qua kleding is het handig om een korte broek en t-shirt (met lange mouwen) te dragen. Waterdichte sandalen of ander geschikt schoeisel voor het raften. Neem daarnaast een handdoek, windjack, zonnebrandcrème en extra kleding mee.

Wilt u ook raften op de Pacuare rivier? Neem dan contact met ons op.

Raften Op De Beste Rivier In Costa Rica, De Pacuare Rivier

Ontdek meer activiteiten

Koffietour In De Centrale Vallei Van Costa Rica

Koffietour in de Centrale Vallei

Een van de bekendste en belangrijkste producten van Costa Rica is de koffie. Ze zijn…

Lees verder
Mini Schildpad In Tortuguero Costa Rica

Schildpadden in Tortuguero

Costa Rica staat bekend om de vele soorten schildpadden die hier nestelen. Van juli tot…

Lees verder
Paradijsvogel In San Gerardo De Dota Costa Rica

Vogels spotten in San Gerardo de Dota

Vogels spotten is één van de populairste activiteiten in Costa Rica. Ook het aantal vogelliefhebbers…

Lees verder
Raften Naar De Pacuare Lodge

Raften op de Pacuare rivier

Costa Rica is één van de beste bestemmingen om te gaan raften. Voor de dare-devils…

Lees verder
Back To Top