skip to Main Content

Koffietour in de Centrale Vallei

Een van de bekendste en belangrijkste producten van Costa Rica is de koffie. Ze zijn voornamelijk voor de export bedoeld. Als u in Costa Rica bent mag een koffietour in de Centrale Vallei niet ontbreken. Er zijn diverse koffieplantages en wij bezochten zelf de Doka Coffee Estate. De Doka Coffee Estate ligt in de hellingen van de Poás vulkaan, op slechts 40 minuten rijden. Het is één van de grootste koffieplantages in Costa Rica. Hier leert u over het hele proces van A tot Z; vanaf de teelt tot aan de verwerking

Locatie en openingstijden

Doka Coffee Estate ligt in de Centrale Vallei in Alajuela. Ze zijn geopend van maandag t/m zondag en hanteren de volgende tijden voor een bezoek aan de koffieplantage:

  • Maandag t/m vrijdag: 09:00 uur / 11:00 uur / 13:30 uur / 14:30 uur / 15:30 uur
  • Zaterdag en zondag: 09:00 uur / 11:00 uur / 13:30 uur / 14:30 uur

Onder begeleiding van een Engelssprekende gids krijgt u een tour over de koffieplantage. U bezoekt de verschillende plekken van Doka Coffee Estate; de plek waar wordt gezaaid, de plantage, en de ruimte waar de bonen worden geroosterd.

Ontdek het proces

Ontdek stapsgewijs het proces van zaadkieming tot het eerste gewas van de planten. U observeert het ontwikkelingsproces van de plant en krijgt hierover uitleg van uw Engelssprekende gids. U leert over de geschiedenis van het landgoed, de eigenaren, de productie, de variëteiten van planten, de geografie van het gebied en de traditionele manieren om het graan te cultiveren.

Maak kennis met de Familie Vargas

De gids vertelt u over de productie en de familie Vargas. Deze familie is de pionier van de koffie sinds 1940. Zij weten alles over de oogsttijd van het fruit, het type gewas, de kenmerken en gebruiken de natuurlijke methoden van gewasbescherming. Door al deze elementen te combineren krijgt u een kopje koffie van hoge kwaliteit. Een unieke ervaring is het bezoeken van de oudste natte molen van Costa Rica (UNESCO 2014) en de machines die meer dan 120 jaar oud zijn. Hier leert u elke fase van het proces; scheiding van kwaliteit, schil, gistingstanks en bonen drogen.

Proef de koffie

Betover uw zintuigen door het aroma, de textuur en de smaak van elk van de Tres Generaciones koffiesmaken te proeven. Zodra de koffietour voorbij is gaat u de Tres Generaciones-koffie, de beroemde chocolaatjes met koffie en de likeuren proeven.

Wilt u ook graag een koffietour in de Centrale Vallei doen? Neem dan contact met ons op.

Koffiehuis Alsacia In De Centrale Vallei In Costa Rica

Ontdek meer activiteiten

Paradijsvogel In San Gerardo De Dota Costa Rica

Vogels spotten in San Gerardo de Dota

Vogels spotten is één van de populairste activiteiten in Costa Rica. Ook het aantal vogelliefhebbers…

Lees verder
Koffietour In De Centrale Vallei Van Costa Rica

Koffietour in de Centrale Vallei

Een van de bekendste en belangrijkste producten van Costa Rica is de koffie. Ze zijn…

Lees verder
Mini Schildpad In Tortuguero Costa Rica

Schildpadden in Tortuguero

Costa Rica staat bekend om de vele soorten schildpadden die hier nestelen. Van juli tot…

Lees verder
Sky Tram In Monteverde Costa Rica

Canopy in Monteverde

Het nevelwoud van Monteverde is uitermate geschikt voor avontuurlijke activiteiten. Wilt u dit zelf ontdekken?…

Lees verder
Back To Top