skip to Main Content

Beleef de natuur van Chili

Chili kent vele natuurwonderen en in deze 18-daagse natuurreis ontdekt u de wonderschone Atacama woestijn, gaat u op safari in het EcoCamp in Patagonië en ontdekt u het bijzondere Paaseiland. Deze reis is bedoeld voor de natuurliefhebber die in een kleine 3 weken tijd een goed beeld wil krijgen van Chili. Geïnspireerd geraakt?  Graag ga ik met u in gesprek over uw persoonlijke wensen om zo een avontuurlijke reis naar Chili voor u samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 18-daagse natuurreis Chili

Maan & sterren in de woestijn

De Atacama woestijn staat bekend om zijn astrologische waarnemingen dankzij de heldere hemel en de lage luchtvochtigheid. U verblijft in San Pedro de Atacama, een kleurrijk dorp dat 2440 meter boven zeeniveau ligt. Hiervandaan maakt u een tour waarbij u de nachtelijke hemel observeert met een verscheidenheid aan sterrenbeelden en planeten terwijl u geniet van een heerlijke aperitief. Ook gaat u op avontuur naar de mysterieuze maanvallei met ongelooflijke steen- en zandformaties. Bij zonsondergang ziet u hoe het langzaam verdwijnende licht een rode gloed brengt over deze uitgestrekte landschappen.

Op safari in Patagonië

De adembenemende uitzichten van nationaal park Torres del Paine liggen binnen handbereik met deze safari ervaring in Patagonië van EcoCamp. Torres del Paine heeft een gevarieerd aanbod van dieren in het wild, met een unieke flora, 26 soorten zoogdieren en meer dan 100 soorten vogels.

EcoCamp Patagonia ondersteunt CONAF’s behoud van lokale fauna. Ze dragen bij aan de instandhouding van de fauna door u een goede voorlichting te geven. Ook maken ze gebruik van verhoogde houten looppaden om het leven van dieren en planten niet te verstoren. De meest bekende zoogdieren in Torres del Paine zijn de Guanaco, de Puma en de South Andean Deer. Er zijn wel meer dan 115 soorten vogels, waaronder de Andes condor met zijn spanwijdte van maximaal 3,2 meter. Dagelijks onderneemt u activiteiten zoals fietsen en natuurwandelingen. Aan het einde van iedere activiteit gaat u terug naar EcoCamp om te genieten van de maaltijden en het sfeervolle kamp.

Cultuur snuiven op Paaseiland

Een bezoek aan Paaseiland staat in het teken van geschiedenis en cultuur. Samen met uw gids ontdekt u de cultuur van Rapa Nui en bekijkt u de wereldberoemde Maoi beelden. Het eiland heeft naast cultuur ook voldoende natuur te bieden; vulkanen worden afgewisseld met parelwitte stranden met palmbomen. Een ideale gelegenheid om activiteiten met ontspanning af te wisselen. U verblijft in het Hare boetiek hotel.

Prijsindicatie €

De reis wonderschoon Chili heeft een indicatieprijs vanaf €5.500,- per persoon. In deze prijs is inbegrepen: 4 en 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, maaltijden als lunch en diner, privé transport en activiteiten zoals omschreven in het programma. Uw reis word op maat samengesteld aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Santiago
2: aankomst Santiago en vrije dag
3: samen met een privégids ontdekt u de levendige stad Santiago
4: vlucht Santiago – Calama, verblijf in de Atacama woestijn
5 – 6: activiteiten in de Atacama woestijn
7: vlucht Calama via Santiago naar Punta Arenas
8: leer de historie van het zuidelijk continent kennen
9 – 11: u gaat op safari in Patagonië bij EcoCamp in Torres del Paine
12: u verlaat Torres del Paine en vliegt vanaf Punta Arenas naar Santiago
13: vlucht Santiago – Paaseiland
14 – 15: maak kennis met de Rapa Nui op Paaseiland
16: vlucht Paaseiland – Santiago
17: vlucht Santiago naar Amsterdam
18: aankomst in Amsterdam

Back To Top