skip to Main Content

Terrantai Lodge Andino

★★★★

Terrantai Lodge Andino is een boutique hotel in het hart van San Pedro de Atacama. Een duurzame accommodatie waar de oase van rust in de woestijn naar uw kamer is gebracht.

  • Waar? Terrantai Lodge Andino ligt in noord Chili in de Atacama woestijn.
  • Voor wie? Dit kleinschalige boutique hotel is perfect als uitvalbasis voor een bezoek aan de Atacama woestijn, de maanvallei en de tatio geisers.
  • Waarom? Terrantai Lodge Andino staat bekend om de kwalitatief hoogstaande service.

Gelegen naast de stadskerk in San Pedro de Atacama is de Terrantai Lodge Andino omringd door kunstwinkels, galerijen, ambachtelijke winkels en restaurants. Ideaal voor als u niet in een afgelegen gebied wilt zijn maar juist ook houdt van het levendige dorp.

De Atacameño-architectuur

Terrantai Lodge is een 19e-eeuws historisch huis. Vanwege de unieke geschiedenis en locatie van het gebouw wordt het erkend als een Chileens nationaal monument. In 1980 verklaarde de Chileense regering de gebouwen rond de kerk in San Pedro de Atacama als onderdeel van “The Historic Sector”. In 1996 vond de bouw van het hotel plaats. Het behoud van het culturele erfgoed van dit historische huis was en staat voorop. De receptie en woonruimtes, evenals kamers langs de oorspronkelijke gang zijn bewaard in hun oorspronkelijke staat met behoud van de originele Atacameño-architectuur.

Kamers in de Terrantai Lodge Andino

Dit boutique hotel beschikt over 21 kamers die zijn ontworpen in de Atacameña stijl. Bij de constructie van de kamers zijn lokale materialen gebruikt uit de woestijn zoals lenticulaire stenen. Hiermee wil het hotel de oase van rust van de woestijn naar uw kamer brengen. Er zijn verschillende soorten kamertypen:

  • IntiWasi standaard tweepersoonskamer
  • Andina superior tweepersoonskamer
  • Andina superior twin kamer
  • Andina driepersoonskamer
  • Small IntiWasi tweepersoonskamer

Alle kamers beschikken over een ventilator, wifi, föhn, handdoeken, kluisje, verwarming, telefoon en room service.

Faciliteiten in Terrantai

Het hotel beschikt over een restaurant waar u heerlijke Chileense en internationale gerechten geserveerd krijgt. Na een dag in de Atacama woestijn is het heerlijk relaxen op de grote patio of lees één van de historische boeken in de leeszaal. Ook is er een zwembad waar u een verfrissende duik kunt nemen.

Groen detail

Tijdens de bouw van de Terrantai Lodge in 1996, hadden de inheemse gemeenschappen geen drinkwater. Als een daad van solidariteit besloot het bestuur van die tijd dat het zwembad bescheiden zou zijn om het belang van waterbehoud en respect voor de natuurlijke hulpbronnen in de Atacama woestijn te symboliseren. Daarnaast maken ze ook gebruik van natuurlijke energie en wordt het water in het hotel verwarmd door zonnepanelen.

Terrantai Lodge Andino Patio In De Avond
De Atacama Architectuur Met Adobe Muren
Tweepersoonskamer Terrantai Lodge Andino
Twin Kamer Terrantai
Zwembad Terrantai Lodge Andino
Terrantai Lodge Andino
Overdekte Patio
Terrantai Lodge Andino Buiten Zwembad
Geniet Van De Gastronomie Met Lokale Gerechten
Terrantai In Het Hart Van San Pedro De Atacama

Hotel Plaats

Back To Top