skip to Main Content

EcoCamp Patagonia

★★★

EcoCamp Patagonia ligt op een unieke locatie in het hart van nationaal park Torres del Paine. De accommodatie is een avontuurlijke glamping experience en volledig duurzaam.

  • Waar? EcoCamp Patagonia ligt in Chileens Patagonië in nationaal park Torres del Paine.
  • Voor wie? De accommodatie is perfect voor avonturiers, wandelaars en natuurliefhebbers.
  • Waarom? EcoCamp Patagonia is de eerste volledig duurzame accommodatie in de regio en biedt all-inclusive programma’s.

Ga op avontuur naar EcoCamp Patagonia en connect met nature! Met de all-inclusive programma’s kunt u de W-trekking maken, multi-sport excursies doen, wilde dieren ontdekken en contact maken met de natuur.

De geschiedenis van EcoCamp Patagonia

EcoCamp wordt beheerd door de Chileense inkomende touroperator Cascada Expediciones, gespecialiseerd in avontuurlijke reizen van de hoogste kwaliteit. EcoCamp werd in 2001 geopend door Javier, Yerko en Nani en was de eerste volledig duurzame accommodatie in de regio.

Een warm welkom van het team

Het team van EcoCamp is een energieke mix van gidsen, koks, assistenten, onderhoudspersoneel, chauffeurs, huishoudsters en beheerders. Ze komen voornamelijk uit de naburige stad Puerto Natales (180 km) of Punta Arenas (330 km). Hun hardwerkende en positieve instelling zorgt ervoor dat het serviceniveau voor zowel u als de omgeving van de hoogste kwaliteit is. De gidsen zijn voornamelijk locals die zijn opgegroeid in dit gebied. Het zijn allemaal vrolijke en milieubewuste trekkingsliefhebbers die van hun werk houden.

De domes van EcoCamp

EcoCamp Patagonia is een unieke accommodatie in de Patagonische wildernis. Overdag bied het begeleide tochten en excursies in het wild en ’s avonds gezellige diners. De kamers zijn koepelvormige domes met plafondruiten zodat u ’s avonds vanuit uw bed geniet van de sterrenhemel. Er zijn 4 verschillende categorieën: de standaard dome, de superior dome, de suite dome en de suite dome loft. In de gemeenschappelijke Community Domes van EcoCamp geniet u van smakelijke fusion-gerechten en Chileense wijn. Deze domes zijn het sociale centrum en hier verenigen de gasten zich voor een aperitief en hapje in de bar. Ook is er een yoga dome waar u yoga lessen kunt volgen en een spectaculair uitzicht heeft op de granieten toppen van Torres del Paine.

Activiteiten bij EcoCamp Patagonia

Bij EcoCamp draait alles om de buitenervaring en verbinding met de natuur. Elke dag nemen EcoCamp-gidsen u mee op verschillende trekking tochten om wilde dieren te spotten in Torres del Paine. U ervaart de natuur van dichtbij en ziet guanaco’s die langs de oevers van de rivier dwalen, vossen die in de verte draven, levendige blauwe ijsbergen die op Gray Lake drijven en de felle Patagonische wind die door de vlaktes raast.

Duurzame accommodatie

EcoCamp heeft een bekroonde reputatie opgebouwd vanwege zijn milieuvriendelijke beleid, innovatief gebruik van groene technologie en leiderschap in milieuvriendelijk reizen. De domes hebben een low-impact ontwerp, gebruikmakend van warmte en licht, natuurlijke materialen en hernieuwbare energie. Bij EcoCamp streven ze ernaar om het milieubewustzijn te vergroten en reizigers voor te lichten over manieren om voor het milieu te zorgen, in de hoop Patagonië en de prachtige buitenschatten van de wereld te beschermen.

Dome EcoCamp
EcoCamp Patagonia Met Torres Del Paine
EcoCamp Torres Del Paine In Chili

Hotel Plaats

Back To Top