skip to Main Content

Trekking door Patagonië

Een must-do voor vele wandelliefhebbers is een trekking door Patagonië. De omgeving in Chileens Patagonië leent zich uitstekend voor de avontuurlijke en actieve reiziger. U kunt de mooiste wandelroutes maken variërend van een eendaagse trekking tot een meerdaagse trekking. Hieronder delen wij een aantal tips voor een trekking door Patagonië:

Wandel langs de Straat van Magellaan

Deze trekking is een voorbeeld van een eendaagse trekking vanuit het stadje Punta Arenas. U wandelt onder begeleiding van een Engelssprekende gids door het prachtige natuurlandschap en heeft onderweg de kans om dieren te zien zoals adelaars, vossen, schapen en lama’s. Verder richting het zuiden heeft u de mogelijkheid om in de wateren dolfijnen, zeeotters, zeeleeuwen en zelfs walvissen te spotten! U wandelt via bossen en het strand naar de zuidelijkste vuurtoren van het continent. Ook doorkruist u rivieren en op het uitkijkpunt van 220 meter boven zeeniveau geniet u van een adembenemend uitzicht over de Straat van Magellaan met de omliggende eilanden en de met sneeuw bedekte bergen. Onderweg neemt u ook een kijkje op het plattelandsleven van Chili, u luncht met de lokale bevolking en zij delen met u hun levensstijl.

Maak een meerdaagse trekking naar Torres del Paine

Het meest beroemde nationale park in Chileens Patagonië is Torres del Paine. Verblijft u in een accommodatie zoals Tierra Patagonia dan kunt u vanuit de accommodatie mooie wandelingen maken van een aantal uren door het park. Wilt u liever een actieve trekking door Patagonië maken? Kies dan voor de W-trekking en ontdek alle hoogtepunten van nationaal park Torres del Paine. U wandelt 3 á 4 dagen door de valleien en het uitgestrekte landschap onder begeleiding van een gids. Deze wandeling is echt bedoeld voor de actieve reiziger die houdt van intensieve stukken. Tijdens de route klimt u over rotsblokken, doorkruist u rivieren en klimt u regelmatig pittige stukken omhoog. Naast de bergen, gletsjers en azuurblauwe meren geniet u van de bijzondere dieren die u kunt zien.

Meer mogelijkheden voor een trekking door Patagonië

Uiteraard zijn er nog veel meer wandelroutes en mogelijkheden voor een meerdaagse trekking door Patagonië. Wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag over de mooiste wandelplekjes!

Trekking Door Chileens Patagonië

Ontdek meer activiteiten

Trekking Door Patagonië

Trekking door Patagonië

Een must-do voor vele wandelliefhebbers is een trekking door Patagonië. De omgeving in Chileens Patagonië…

Lees verder
Rapa Nui Op Paaseiland

Rapa Nui op Paaseiland

Als cultuurliefhebber mag een bezoek aan Paaseiland niet ontbreken tijdens een rondreis Chili. Maak kennis…

Lees verder
Sterren Kijken In De Atacama Woestijn

Activiteiten in de Atacama woestijn

Ontdek welke bijzondere activiteiten u kunt ondernemen in de Atacama woestijn. Het is de perfecte…

Lees verder
Bootje In Het Merengebied In Chili

Merengebied in Chili

Het merengebied in Chili leent zich uitstekend voor een route om zelf met een huurauto…

Lees verder
Back To Top