skip to Main Content

Ontdek het merengebied in Chili

Het merengebied in Chili leent zich uitstekend voor een route om zelf met een huurauto te rijden. Geeft u er de voorkeur aan om deze route per privétransfers af te leggen, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Tijdens de route door het merengebied  in Chili geniet u van prachtige wandelroutes door de verschillende nationale parken, het uitzicht op de vulkanen, helderblauwe meren en valleien.

Selfdrive door het merengebied in Chili

U start in Temuco en rijdt richting Pucón, gelegen aan het oostelijke uiteinde van het meer Villarrica en omgeven door uitgestrekte gebieden met bossen en bergen. Breng een bezoek aan de warmwaterbronnen om heerlijk te ontspannen. Ook een aanrader; een wandeling door de bossen van het natuurreservaat Huilo Huilo. U wandelt door de prachtige bosrijke omgeving naar de Choshuenco vulkaan, bezoekt de watervallen, zwiert van boomtop naar boomtop tijdens de canopy excursie of kunt ontspannen op het strand van Puerto Fuy.

Watervallen en helderblauwe meren

De volgende dag rijd u naar het Vicente Pérez Rosales National Park, het oudste nationale park in Chili. Onderweg is het aan te raden om een stop te maken bij het Puyehue gebied, waar u kunt lunchen en genieten van een van de thermale baden. Daarna rijdt u verder zuidwaarts naar Petrohue. Na het betreden van het park komt u aan bij de watervallen van Petrohue en bereikt u het smaragdgroene meer Todos los Santos. Het Vicente Pérez Rosales National Park heeft verschillende wandelroutes maar u kunt er ook wildwatervaren en kanoën. Steek het meer van Todos los Santos over naar Puella met een catamaran.

Van Puerto Varas naar Puerto Montt

De volgende dag rijd u naar Puerto Varas, een prachtig stadje dat ligt aan de oevers van het enorme meer van Llanquihue. Bezoek het nabijgelegen nationaal park Alerce Andino waar u heerlijk kunt wandelen. De selfdrive route eindigt in Puerto Montt waar u de huurauto weer inlevert.

Bootje In Het Merengebied In Chili

Ontdek meer activiteiten

Trekking Door Patagonië

Trekking door Patagonië

Een must-do voor vele wandelliefhebbers is een trekking door Patagonië. De omgeving in Chileens Patagonië…

Lees verder
Rondreis Patagonië

Cruisen in Patagonië

Als u de natuur van Patagonië op een andere manier wilt ontdekken, ga dan cruisen…

Lees verder
Culinair Santiago

Culinair Santiago de Chile

Ervaar culinair Santiago! Chili is niet alleen een wereld van natuur en bezienswaardigheden maar ook…

Lees verder
Bootje In Het Merengebied In Chili

Merengebied in Chili

Het merengebied in Chili leent zich uitstekend voor een route om zelf met een huurauto…

Lees verder
Back To Top