skip to Main Content

De Braziliaanse natuur op z’n best…

Als natuurliefhebber kunt u uw geluk niet op in Brazilië. Deze 21-daagse natuurreis door Brazilië start in het tropisch regenwoud van de amazone, brengt u naar half woestijn gebied van de savanne, om te eindigen in het moeras van de Pantanal. Een natuurreis waarbij u gaat wandelen, kajakken en wild spotten. Ontmoet roze dolfijnen, papegaaien en capibara’s in hun natuurlijke habitat. De provincie Mato Grosso is uitermate geschikt om u onder te dompelen in de drie verschillende ecosystemen van Brazilië. Het verblijf is geselecteerd op bijzondere accommodaties zoals de Anavilhanas Lodge en de rustieke Araras Ecolodge. De reis laat de Braziliaanse natuur op z’n best zien. Geïnspireerd geraakt? Vertel mij uw persoonlijke wensen en ik stel uw natuurreis door Brazilië op maat samen.

Hoogtepunten van deze 21-daagse natuurreis Brazilië

Carnaval in Rio de Janeiro

Ontdek de bruisende stad Rio de Janeiro. U kunt kiezen of u wilt wandelen of als een echte Hollander een deel van de stad per fiets wilt verkennen. De hoogtepunten als de Suikerbroodberg en Corcovado ontbreken uiteraard niet. Wilt u kennis maken met het echte Rio? Dan brengen wij u naar het kloppend hart van deze stad, de Sambadrome!

Luxe in de Amazone

Laat u meevoeren naar de groene wereld in de amazone bij het Anavilhanas Nationaal Park. U bezoekt de lokale gemeenschap en gaat op nachtsafari om apen, kaaimannen, toekans en luiaards te zien. Peddelend in een kano begeeft u zich over de rivier en gaat u op zoek naar de roze dolfijn. Vanuit uw bungalow in de Anavilhanas lodge heeft u een ongelooflijk uitzicht op het omringende regenwoud. Na een actieve dag ontspant u in de hangmat op uw privé terras.

Sportieve activiteiten in de Savanne

Voor de sportieveling is een wandeling door het Nationaal Park Chapada dos Guimarães een absolute must! Steile kliffen, bijzondere rotsen, grotten en watervallen, u vindt het hier allemaal. Snorkelen, wandelen en mountainbiken zijn een van de vele activiteiten die u hier kunt ondernemen in het prachtige Savanne gebied.

Het dierenrijk van de Pantanal

Als u dacht dat u alle bijzondere natuurgebieden al had gezien komt er als kers op de taart nog een laatste ecosysteem bij in deze reis; het moerasgebied van de Pantanal. Een nachtelijke safari, een tocht te paard door het moeras of een kajak tocht, er is voor ieder wat wils. U omgeeft zich middenin het dierenleven vanaf de rustieke Araras Ecolodge tot aan uw activiteit. Als u geluk heeft kunt u hier ook de jaguar spotten.

Bewonder de grootste waterval van Zuid-Amerika

Het oorverdovende gekletter van het water dat naar beneden stort bij de Iguazu watervallen is een onbeschrijfelijk geluid. U bezoekt de Braziliaanse én de Argentijnse zijde zodat u een complete indruk krijgt van deze immense watervallen. Voor de liefhebber die deze grootse watervallen ook van bovenaf wilt bekijken verzorgen wij een helikopter vlucht. Bent u niet bang om nat te worden? Dan vaart u met een boot onder de Iguaçu watervallen door. Overnachten doet u bij Belmond das Cataratas.

Braziliaanse Dame Viert Carnaval In Rio
Prijsindicatie €

De natuurreis Brazilië heeft een indicatieprijs vanaf €8.525,- per persoon.

Inclusief: 4- en 5-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vluchten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheidenpakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Rio de Janeiro
2-3: ontdek het bruisende Rio de Janeiro
4: vlucht Rio de Janeiro – Manaus
5-6: activiteiten in het Amazone gebied
7: stadstour in Manaus
8: vlucht Manaus – Cuíaba
9-10: beleef de Savanne met  Chapada dos Guimarães en Nobres
11: per transfer naar de Pantanal
12-16: maak kennis met de Pantanal en spot de jaguar!
17: vlucht Pantanal – Iguazu
18-19: bezoek de immense watervallen van Iguazu
20: vlucht Iguazu via Rio de Janeiro naar Amsterdam
21: aankomst in Amsterdam

Back To Top