skip to Main Content

Wandelen in Chapada Diamantina

Brazilië is de perfecte bestemming voor het maken van wandelingen door uitgestrekte landschappen. Ga samen met een gids 2,5 uur wandelen in Chapada Diamantina en ontdek dit bijzondere natuurgebied. Voor meer inspiratie verwijs ik u graag naar onze inspiratiereis ontdek noordoost Brazilië.

Wandelen in Chapada Diamantina

Bent u een actieve wandelaar? Dan is de omgeving van Chapada Diamantina op uw lijf geschreven. Hier wandelt u door grotten, langs watervallen en geniet u van de vergezichten. Tijdens deze activiteit wordt u vroeg in de ochtend opgehaald om naar Vale do Capão te rijden, waar de wandeling naar Cachoeira da Fumaça begint. Het pad is aanvankelijk steil, met een pittige klim van 2 km (1 uur). Hierna word u getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over Vale do Capão met de heuvels, valleien en bergen. Vervolgens wandelt u in anderhalf uur naar een waterval van 380 meter waar u tijdens een pauze geniet van de natuurrijke omgeving. Daarna wandelt u naar Cachoeira do Riachinho waar u ontspant bij de 10 meter hoge waterval. Aan het einde van de dag word u teruggebracht naar Lençois. In totaal wandelt u deze dag 12 kilometer door het nationaal park Chapada Diamantina.

Het Nationaal Park Chapada Diamantina

Het nationaal park Chapada Diamantina ligt ten westen van de stad Salvador en is vanuit de plaats Lençois het beste te bereiken. Hiervandaan starten diverse activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en paardrijden. U wandelt langs cactussen en bromelia’s terwijl u uitkijkt over de valleien en kloven die het landschap kenmerken. Met een beetje geluk spot u apen, overvliegende ara’s of zelfs herten. Chapada Diamantina is bekend vanwege de zoektocht naar diamanten door twee Duitse schatgravers. Midden tussen de rotsformaties, diepe meren en ondergrondse rivieren werd diamant gevonden. De diamanten zijn inmiddels verdwenen en het gebied staat nu bekend als dé plek voor kliffen, plateaus, grotten en watervallen. Ontdek het zelf tijdens één van de bijzondere wandelingen met gids door Chapada Diamantina.

Hiken In Chapada Diamantina

Ontdek meer activiteiten

Fietsen Met De Familie In Rio De Janeiro

Fietstour in Rio de Janeiro

Fietsend door Rio de Janeiro leert u de traditionele wijken en enkele beroemde bezienswaardigheden kennen.…

Lees Verder
Snorkelen In Brazilië

Snorkelen en duiken in Brazilië

Voor snorkelen en duiken in Brazilië is er voldoende keus. Het land staat bekend om…

Lees Verder
Feest Met Carnaval In Rio

Carnaval in Rio de Janeiro

Maak kennis met de oorsprong van het carnaval in Rio de Janeiro en bezoek de…

Lees Verder

Kookles in Brazilië

Op zoek naar een culturele ervaring waarbij u in contact komt met de lokale bevolking?…

Lees Verder
Back To Top