skip to Main Content

Snorkelen en duiken in Brazilië

Voor snorkelen en duiken in Brazilië is er voldoende keus. Het land staat bekend om de parelwitte stranden, de blauwe zee en om de blauwe lagunes. Er zijn verschillende plekken die geschikt zijn voor het duiken en snorkelen zoals Jericoacoara, Fernando de Noronha, Ilha Grande of Bonito.

Snorkelen in Brazilië: Blue Lagoon bij Jericoacoara

Vanuit Jericoacoara reist u langs de beste lagunes van noord Brazilië. Lagoa Azul (Blue Lagoon) wordt beschouwd als één van de mooiste ter wereld. De kleur verandert met de diepte van het water, variërend van helder blauw langs de ondiepe kustlijn tot donkerblauw in het diepe midden. Zwemmen is hier als een natuurlijke ontspanningssessie, de watertemperatuur is aangenaam en de idyllische omgeving rustgevend. Gewapend met uw vinnen en snorkels gaat u te water om de onderwaterwereld te verkennen. Als u geluk heeft spot u zeepaardjes in hun natuurlijke omgeving!

Snorkelen in Brazilië: Bonito en Nobres in de Pantanal

De Sucurí rivier staat bekend als één van de drie helderste rivieren ter wereld. Vanuit de plaatsen Bonito en Nobres ontdekt u tijdens het snorkelen de kleurrijke vissen. Voor u te water gaat maakt u eerst een wandeling langs de rivier om hier de verscheidenheid aan flora en fauna te bewonderen. Duik vervolgens het verfrissende water in om de weelderige waterplanten en het boeiende onderwaterschouwspel te bewonderen. In de Sucurí rivier drijft u langzaam stroom afwaarts waardoor het niet moeilijk is om hier te zwemmen en het eigenlijk vanzelf gaat. Waan u in een levensecht aquarium!

Duiken in Brazilië

Een topbestemming voor duiken in Brazilië is de archipel Fernando de Noronha, een beschermd natuurgebied met parelwitte zandstranden en tropische flora en fauna. Tijdens het duiken ziet u vele exotische vissen en schildpadden. Met een beetje geluk spot u ook dolfijnen want deze zijn in grote getallen aanwezig in dit gebied. Op zoek naar een bijzondere accommodatie op Fernando de Noronha? Bekijk dan Pousada Maravilha. Ga ook duiken in de grotten bij de Sucurí rivier. Een absolute aanbeveling is de duikexcursie ‘Lagoa Misteriosa’ waarbij u als advanced duiker wel tot 25 meter diepte duikt in de grot.

Wilt u wrakduiken? Dan zijn er diverse plekken in Brazilië waar dit kan zoals voor de kust bij Recife, Natal en Salvador de Bahia of bij Ilhabela, een eiland op korte afstand van Rio de Janeiro.

Snorkelen In Brazilië

Ontdek meer activiteiten

Kunstworkshop in Brazilië

Wie aan Brazilië denkt, denkt misschien niet direct aan kunst. Maar niets is minder waar.…

Lees verder

Kookles in Brazilië

Op zoek naar een culturele ervaring waarbij u in contact komt met de lokale bevolking?…

Lees verder
Chapada Diamantina Brazilië

Wandelen in Chapada Diamantina

Brazilië is de perfecte bestemming voor het maken van wandelingen door uitgestrekte landschappen. Ga samen…

Lees verder
Snorkelen In Brazilië

Snorkelen en duiken in Brazilië

Voor snorkelen en duiken in Brazilië is er voldoende keus. Het land staat bekend om…

Lees verder
Back To Top