skip to Main Content

Snorkelen en duiken in Brazilië

Brazilië is een uitstekende bestemming om te duiken en snorkelen. Het land staat bekend om de parelwitte stranden, de blauwe zee en om de blauwe lagunes. Er zijn verschillende plekken die geschikt zijn voor het duiken en snorkelen zoals Jericoacoara, Fernando de Noronha, Ilha Grande of Bonito.

Snorkelen in de Blue Lagoon bij Jericoacoara
Vanuit Jericoacoara reist u langs de beste lagunes van noord Brazilië. Lagoa Azul (Blue Lagoon) wordt beschouwd als één van de mooiste ter wereld. De kleur verandert met de diepte van het water, variërend van helder blauw langs de ondiepe kustlijn tot donkerblauw in het diepe midden. Zwemmen is hier als een natuurlijke ontspanningssessie, de watertemperatuur is aangenaam en de idyllische omgeving rustgevend. Gewapend met uw vinnen en snorkels gaat u te water om de onderwaterwereld te verkennen. Als u geluk heeft spot u zeepaardjes in hun natuurlijke omgeving!

Snorkelen in de Pantanal bij Bonito en Nobres
De Sucurí rivier staat bekend als één van de drie helderste rivieren ter wereld. Vanuit de plaatsen Bonito en Nobres ontdekt u tijdens het snorkelen de kleurrijke vissen. Voor u te water gaat maakt u eerst een wandeling langs de rivier om hier de verscheidenheid aan flora en fauna te bewonderen. Duik vervolgens het verfrissende water in om de weelderige waterplanten en het boeiende onderwaterschouwspel te bewonderen. In de Sucurí rivier drijft u langzaam stroom afwaarts waardoor het niet moeilijk is om hier te zwemmen en het eigenlijk vanzelf gaat. Waan u in een levensecht aquarium!

Ga ook duiken in de grotten die deze regio rijk is. Een absolute aanbeveling is de duikexcursie ‘Lagoa Misteriosa’ waarbij u als advanced duiker wel tot 25 meter diepte duikt in de grot.

Duiken in Brazilië
Een topbestemming voor duiken in Brazilië is de archipel Fernando de Noronha, een beschermd natuurgebied met parelwitte zandstranden en tropische flora en fauna. Tijdens het duiken ziet u vele exotische vissen en schildpadden. Met een beetje geluk spot u ook dolfijnen want deze zijn in grote getallen aanwezig in dit gebied. Op zoek naar een bijzondere accommodatie op Fernando de Noronha? Bekijk dan Pousada Maravilha.

Wilt u wrakduiken? Dan zijn er diverse plekken in Brazilië waar dit kan zoals voor de kust bij Recife, Natal en Salvador de Bahia of bij Ilhabela, een eiland op korte afstand van Rio de Janeiro.

Ontdek meer activiteiten

Snorkelen en duiken in Brazilië

Brazilië is een uitstekende bestemming om te duiken en snorkelen. Het land staat bekend om…

Lees verder

Kookles in Brazilië

Op zoek naar een culturele ervaring waarbij u in contact komt met de lokale bevolking?…

Lees verder

Kunstworkshop in Brazilië

Wie aan Brazilië denkt, denkt misschien niet direct aan kunst. Maar niets is minder waar.…

Lees verder

Fietstour in Rio de Janeiro

Fietsend door Rio de Janeiro leert u de traditionele wijken en enkele beroemde bezienswaardigheden kennen.…

Lees verder
Back To Top