skip to Main Content

Kookles in Brazilië

Op zoek naar een culturele ervaring waarbij u in contact komt met de lokale bevolking? Ga dan op kookles in Brazilië. Koken is dé perfecte manier om letterlijk en figuurlijk te proeven van een andere cultuur. Speciaal voor u heb ik een bijzondere activiteit geselecteerd in de stad Salvador de Bahía. Bekijk ook de inspiratiereis hoogtepunten in Brazilië voor deze activiteit. Bezoekt u tijdens uw reis niet Salvador de Bahía? Dan kunt u ook in Rio de Janeiro de overheerlijke Braziliaanse keuken proeven.

Kookles in Brazilië: koken met de Uruguai gemeenschap in Salvador

Foodies en beginnende chef-koks zijn dol op deze gastronomische ervaring in Salvador. Tijdens het koken krijgt u ook een kijkje in de cultuur van de Uruguai gemeenschap. De kooklessen, het marktbezoek en de lunch worden begeleid door de lokale dames van de Association of Cooks & Bakeries (ADOCCI). Ze zijn zeer gepassioneerd als het gaat om het maken van heerlijke, gezonde gerechten en het delen van hun culinaire cultuur.

Bezoek de lokale markt en smul van Moqueca Mista

Bij aankomst in de Uruguai-gemeenschap ontmoet u deze geweldige vrouwen en leert u hoe het kookproject is begonnen. Vervolgens gaat u naar de markt waar u de inkopen doet voor de kookles. Het markt bezoek is al een beleving op zich; volop kleuren, geuren, verse producten en de lokale bevolking mengt zich in alle hoeken en gaten voor ruilhandel. Bepakt en bezakt met alles wat u nodig heeft keert u terug naar de Uruguai gemeenschap waar u leert om een lokaal gerecht te maken zoals de verrukkelijke Moqueca Mista. Tijdens het koken is er volop tijd om te praten met de lokale bewoners. Nadat u alle tips en tricks heeft geleerd van de dames is het tijd om te genieten van uw welverdiende en zelf gekookte lunch!

Kookles in Brazilië: koken in Rio de Janeiro

Heeft u wel eens gehoord van “batida de coco” of “pé de moleque”? Waarschijnlijk niet. Als u het aan een Braziliaan vraagt zal hij of zij enthousiast reageren en u vertellen hoe lekker deze lokale gerechten en drankjes zijn. Samen met een chef-kok bezoekt u de lokale markt waar u de ingrediënten koopt voor de kookles. U leert over de oorsprong van de ingrediënten en de voedingswaarden. Onder begeleiding van de chef-kok maakt u één van de lokale gerechten klaar waarna u er zelf heerlijk van smult! Na deze bijzondere activiteit kunt u de Brazilianen vast beamen met hun enthousiasme over de Braziliaanse keuken.

Kookles In Brazilië

Ontdek meer activiteiten

Kunstworkshop in Brazilië

Wie aan Brazilië denkt, denkt misschien niet direct aan kunst. Maar niets is minder waar.…

Lees verder

Kookles in Brazilië

Op zoek naar een culturele ervaring waarbij u in contact komt met de lokale bevolking?…

Lees verder
Fietsen Met De Familie In Rio De Janeiro

Fietstour in Rio de Janeiro

Fietsend door Rio de Janeiro leert u de traditionele wijken en enkele beroemde bezienswaardigheden kennen.…

Lees verder
Feest Met Carnaval In Rio

Carnaval in Rio de Janeiro

Maak kennis met de oorsprong van het carnaval in Rio de Janeiro en bezoek de…

Lees verder
Back To Top