skip to Main Content

vrijheid & avontuur in noord Argentinië!

 

Op zoek naar vrijheid en avontuur? Maak een autorondreis door Argentinië en ga op pad in het ruige noorden. Het is één van de mooiste autorondreizen door Argentinië waarbij u door een divers landschap reist. U start bij de wijngaarden van Mendoza en rijdt door woestijnen, zoutpannen, torenhoge bergketens en felrode valleien. De levendige Andesgemeenschappen en koloniale steden geven deze autorondreis door Argentinië een culturele invalshoek. Vanuit Salta vliegt u naar Esteros del Iberá om de reis te eindigen in de Argentijnse wetlands. Dit gebied herbergt meer dan 4.000 planten- en diersoorten dus genoeg om te ontdekken tijdens uw safari in Argentinië! Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw persoonlijke wensen om zo een autorondreis door Argentinië voor u samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 21-daagse autorondreis Argentinië

Foodtour en tango dansen in Buenos Aires

Hoe ontdekt u een stad als Buenos Aires op z’n best? Juist, door de keuken te proeven! Samen met uw gids gaat u op pad in de wijk Palermo om de Argentijnse eetcultuur te ontdekken én uiteraard te proeven. In 2 á 3 uur wandelt u door de wijk en stopt u onderweg om de lokale gerechten te proeven. Deze foodtour is een unieke kans om de authentieke wijk van Palermo te ervaren met zijn heerlijke eten terwijl u luistert naar de fascinerende verhalen over de geschiedenis van Buenos Aires. In de avond combineert u het eten met dansen en bezoekt u de Gala Tango show; een intieme en exclusieve tangoshow in een prachtige balzaal van San Telmo.

Laat uw smaak sensaties betoveren in de wijnvallei van Mendoza

Vanuit Buenos Aires vliegt u naar Mendoza. U haalt uw huurauto op en start met uw autorondreis door Argentinië. In twee uur rijdt u naar de Uco vallei waar u de wijngaarden van Mendoza vindt. Hier kunt u de grootste wijnbodega’s van het land bezoeken zoals Salentein, Domaine Bousquet en Andeluna. U ziet het gehele proces van wijn produceren van A tot Z. U leert wat deze regio zo speciaal maakt en geniet van een culinaire lunch.

Wijngaarden, woestijnen, bergtoppen en zoutpannen, ontdek Ruta 40 in Argentinië

Na een verblijf tussen de wijngaarden in Mendoza start uw autorondreis over de Ruta 40 in Argentinië. U overnacht u in eenvoudige accommodaties en reist gemiddeld 4 tot 6 uur per dag met de auto. Onderweg passeert u Upsallata, de prachtig gelegen vallei in het nationaal park Aconcagua. Maak een dagtour naar Laguna Brava en een uitstapje naar nationaal park Talampaya met de rode rotswanden. De slingerende klim door Cuesta de Miranda is één van de meest verbazingwekkende wegen in Argentinië en brengt u naar het plaatsje Belen. Vanuit daar vervolgt u de Ruta 40 naar de wijngaarden van Cafayate. Vervolgens rijdt u richting de Calchaquies-vallei naar Molinos en passeert u het dorpje Cachi. U rijdt door het Los Cardones National Park, dat beroemd is om zijn gigantische cactussen (cardones) variërend in kleur van donkergroen tot dieprood. De autorondreis eindigt in de koloniale stad Salta.

Watergeweld bij de immense watervallen van Iguazu

Na de autorondreis door noord Argentinië vliegt u vanuit Salta naar Iguazu. Samen met uw gids bezoekt u de Argentijnse zijde van de immense watervallen. U wandelt over de looppaden en geniet van het prachtige panoramische uitzicht.

Maak kennis met de wetlands van Argentinië

U reist verder naar het grootste zoetwaterreservoir in Argentinie; Esteros del Iberá. De wetlands herbergen meer dan 4.000 planten- en diersoorten, wat neerkomt op 30% van de totale biodiversiteit van Argentinië. U verblijft in de Puerto Valle lodge en geniet van de plantages en moerassen rondom de lodge. Kaaimannen, capibara’s, pampa-herten en moeraslandherten zijn enkele dieren die u op korte afstand al waarneemt. Maak een boottocht langs de oevers van het meer om samen met uw gids de bijzondere flora en fauna te ontdekken.

Prijsindicatie €

De autorondreis Argentinië heeft een indicatieprijs vanaf €4.995,- per persoon. In deze prijs is inbegrepen: 3 en 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, maaltijden als lunch en diner, privé transport en activiteiten zoals omschreven in het programma. Uw reis word op maat samengesteld aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route
1: vlucht Buenos Aires – Amsterdam
2: aankomst in Buenos Aires
3: food & tangoshow Buenos Aires
4: vlucht Buenos Aires – Mendoza
5: wijnproeven Mendoza
6: roadtrip naar Barreal (250 km, 4 uur)
7: roadtrip naar Villa Union (388 km, 6 uur)
8: dagtour Laguna Brava
9: roadtrip naar Belen (340 km, 6 uur)
10: roadtrip naar Cafayate (270 km, 4 uur)
11: vrije dag in Cafayate
12: roadtrip Molinos (112 km, 3,5 uur)
13: roadtrip naar Salta via Cachi (200 km, 6 uur)
14: vrije dag in Salta
15: vlucht Salta – Iguazu
16: bezoek Iguazu watervallen
17: transfer naar Esteros del Iberá
18 – 19: activiteiten Esteros del Iberá
20: vlucht naar Buenos Aires en naar Amsterdam
21: aankomst Amsterdam

Back To Top