skip to Main Content

Rincon del Socorro

★★★★

Een gerestaureerde boerderij met het grootste rewilding-programma op het Zuid-Amerikaanse continent, dat is Rincon del Socorro. Een luxe lodge in Esteros del Ibera en een must voor de avonturier en natuurliefhebber! Rincon del Socorro is omringd door de wetlands van Argentinië en het gebied wordt bewoond door onder andere miereneters, pampa’s, tapirs en vele vogelsoorten.

  • Waar? Rincón del Socorro is ondergedompeld in het Iberá Nationaal Park in noord Argentinië, waar verschillende natuurlijke ecosystemen te vinden zijn.
  • Voor wie? Deze bijzondere plek is een must voor natuur- en dierenliefhebbers.
  • Waarom? Rincon del Socorro combineert de comfort van een luxe lodge met de prachtige omgeving van de wetlands van Esteros del Ibera.

De geschiedenis van Rincon del Socorro

In 2001 verwierf Douglas Tompkins, een filantroop en natuurbeschermer, de boerderij Rincón del Socorro. Met zijn stichting The Conservation Land Trust (CLT) wilde hij een groot natuurreservaat creëren en had daarmee een eenvoudig maar ambitieus doel: het grootste natuurpark in Argentinië creëren, de lokaal uitgestorven fauna teruggeven en de economie bevorderen door middel van ecotoerisme. Tompkins en zijn team hebben de oude gebouwen van de boerderij gerestaureerd en uitgebreid, het vee van de velden verwijderd, honderden mijlen van hekken geëlimineerd en het grootste proces van herintroductie van lokaal uitgestorven fauna op het Amerikaanse continent in gang gezet.

Kleinschalige en luxe lodge in Esteros del Ibera

De Lodge Rincón del Socorro is een gerestaureerde boerderij uit 1896. De gebouwen hebben de klassieke Europese stijl, met grote galerijen die de huizen koeler maken in de zomer. Een open haard in de woonkamer houdt u warm op koude dagen. Tijdens de warme dagen geniet u van het zwembad terwijl u grasparkieten hoort zingen. Naast de gebouwen van de gasten vindt u de huizen van het personeel en een kleine school waar de kinderen van het personeel onderwijs krijgen.

De kamers van Rincon del Socorro

Rincon del Socorro is een kleinschalige accommodatie en heeft in totaal 11 kamers. De lodge biedt een verblijf op basis van volpension en dus zijn maaltijden en activiteiten inclusief. Het restaurant serveert lokale recepten en internationale gerechten die worden bereid met de groenten die in de biologische tuin worden verbouwd. Bovendien krijgt u de gelegenheid om de typische Argentijnse barbecue te proeven.

Ervaar de wetlands van Esteros del Ibera

De activiteiten zijn tijdens uw verblijf in Rincon del Socorro inbegrepen. Samen met uw gids kiest u welke activiteit bij u past, denk hierbij aan; vogels spotten, hiken, paardrijden, fietsen of paardrijden. Maak een boottocht door het moerasgebied en ontdek het nachtleven tijdens een nachtsafari. Als u geïnteresseerd bent bezoek dan het re-wilding project zodat u leert hoe zij met het natuurgebied omgaan.

Groen detail

De lodge van Socorro wordt volledig beheerd door CLT en alle inkomsten worden rechtstreeks geïnvesteerd in de inspanningen voor behoud en restauratie van Iberá. De CLT heeft overeenstemming bereikt met de regeringen van Corrientes en Argentinië om 36.000 hectare op te nemen in het toekomstige Iberá National Park en de resterende gebieden binnen een nationaal reservaat op te nemen.

Individuele Rondreis Argentinië Esteros Del Ibera Rincon Del Socorro Capibaras
Rincon Del Socorro Kamer
Rincon Del Socorro Woonkamer Met Openhaard
Luxe Lodge In Esteros Del Ibera Restaurant
Romantisch Dineren Bij Zonsondergang In Esteros Del Ibera
Rincon Del Socorro Double Room
Rincon Del Socorro Lounge Ruimte
Rincon Del Socorro Zwembad

Hotel Plaats

Back To Top