skip to Main Content

Bahia Bustamante Lodge

★★★

Bahia Bustamante Lodge wordt door de New York Times omschreven als Argentinië z’n geheime antwoord op de Galapagos. Een unieke accommodatie in Patagonië, gelegen aan zee en omringd door een puur natuurgebied dat wordt erkend door zijn biodiversiteit. Op slechts een paar plaatsen in de wereld is het mogelijk om zo’n aantal en diversiteit aan zeevogels en zeezoogdieren te vinden. Daarom is deze unieke plek opgenomen in het IBA (belangrijke vogel- en biodiversiteitsgebieden).

  • Waar? Bahia Bustamante is gelegen in Patagonië in het nationaal park Patagonië Austral en het biosfeerreservaat Blue Patagonia in de buurt van Peninsula Valdés.
  • Voor wie? Deze unieke accommodatie in Patagonië is perfect voor natuurliefhebbers die ook van historie houden.
  • Waarom? Een verblijf in Bahia Bustamante betekent rust, stilte en natuur.

Bahia Bustamante Lodge staat bekend om zijn grote biodiversiteit aan zeevogels en zeedieren. Opgericht in de jaren 50 als een zeewier nederzetting door Lorenzo Soriano, een Spaanse immigrant en grootvader van de generaties die de lodge tegenwoordig runnen, woonden hier meer dan 400 zeewier werknemers en hun families: er was een kerk, een school, een politiebureau en dat was alles wat deze kleine “stad” nodig had. Een verblijf in Bahia Bustamante Lodge betekent een reis naar het verleden, om het indrukwekkende leven van de pioniers van deze afgelegen plek in Patagonië te ontdekken.

Bahia Bustamante Lodge en Peninsula Valdes

Bahia Bustamante Lodge is de perfecte match met Peninsula Valdes. Waarom? Omdat u in Peninsula Valdes van augustus tot half december walvissen kunt zien. Vanaf oktober kunt u het walvissen spotten combineren met een unieke natuurbeleving in Bahía Bustamante Lodge, slechts een paar uur ten zuiden van de Peninsula Valdes. Door een verblijf in Bahia Bustamante vermijd u verre reizen om dieren in het wild te benaderen. De natuur is overal om u heen en gemakkelijk in groten getale te herkennen.

Een unieke accommodatie in Patagonië

In Bahia Bustamante Lodge word de essentie van de plek in evenwicht gehouden met de natuur. De oude huizen die vroeger tot de eerste bewoners behoorden, zijn gerenoveerd om u als gast te ontvangen. De eenvoud van de levensstijl is kenmerkend voor de kamers; daarmee word de geest levend gehouden van de plek die het ooit was. Er zijn 4 superior hutten, 2 standaard hutten en 5 steppe hutten. Het maakt deze plek tot een unieke accommodatie in Patagonië!

Faciliteiten in Bahia Bustamante Lodge

In het hoofdgebouw zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant, de bar en een bibliotheek. In het restaurant worden lokale gerechten geserveerd zoals zeewier, lamsvlees, vis en groenten uit de biologische tuin. Na een actieve dag rust u uit in de woonkamer terwijl u geniet van het uitzicht op zee. Voor de kinderen is er een speelkamer met een zwembad, pingpongtafel, tafelvoetbal en bordspellen.

Activiteiten in de omgeving

Bahia Bustamante verzorgd verschillende activiteiten gedurende uw verblijf. Trek er op uit om het marine leven te bewonderen, bezoek het pinguïn eiland, maak een wandeling of trekking en ontdek de rijke historie van deze bijzondere plek.

Unieke Accommodatie In Patagonië
Eenvoudige Kamer In Bahia Bustamante Lodge
Tweepersoonskamer In Bahia Bustamante Lodge
Flamingos Patagonië
Bahia Bustamante Lodge Cabin
Zwemmende Pinguïns
Pinguïns Patagonië
Steppe Cabins Bahia Bustamante Lodge

Hotel Plaats

Back To Top