skip to Main Content

Wildlife spotten op Peninsula Valdes

Ga wildlife spotten bij Peninsula Valdes en ontdek wat dit gebied toevoegt aan een natuurreis door Argentinië. In de periode juni t/m december spot u walvissen en in de periode april t/m september Magelhaen pinguïns. Gedurende het hele jaar ziet u zeeolifanten, zeeleeuwen, orka’s en bijzondere vogelsoorten in dit gebied.

Kajakken met zeeleeuwen

Graag sportief bezig in de natuur? Ga dan wildlife spotten door te kajakken tussen de zeeleeuwen op Peninsula Valdés! In een tweepersoons kajak peddelt u onder begeleiding van een gids door het water en observeert u het marineleven om u heen. Hoogtepunt is toch wel het kajakken tussen de zeeleeuwen. Andere dieren die u tijdens deze bijzondere activiteit ziet zijn aalscholvers en sternen.

Walvissen bij Peninsula Valdés

Een uniek gebied om te gaan wildlife spotten is het El Doradillo-gebied. Dit gebied wordt elk seizoen bezocht door een groep walvissen en hun kalveren. Ze komen dicht bij het strand omdat het water laag staat en erg kalm is. Tijdens een wandeling langs de kust ziet u de walvissen op een afstand van 15 tot 20 meter. Houd er rekening mee dat de walvissen alleen in de periode van juni t/m september worden gezien bij de Peninsula Valdes.

Bewonder de pinguïns in Punta Tumbo

Een absolute must tijdens het wildlife spotten is de pinguïnkolonie in het natuurreservaat Punta Tombo. U wandelt door het reservaat en observeert langs de wandelpaden de pinguïns. De eerste pinguïns komen in september en blijven vaak tot april. De Magelhaen pinguïns migreren van Zuid-Brazilië naar Patagonië waar ze samenkomen om te nestelen in Punta Tumbo. Hier broeden ze eieren en bereiden ze zich voor op hun nakomelingen en de migratie. U ziet de paren staan ​​voor hun nest, waar ze de eieren beschermen tegen vogels en andere roofdieren. Af ​​en toe gaat een volwassene naar de zee om eten te halen. Een hoogtepunt van het wildlife spotten op Peninsula Valdés.

Argentinië Peninsula Valdes Zeevogels

Ontdek meer activiteiten

Luxe Kamperen In Argentinië

Glamping in Argentinië

Uniek en bijzonder: glamping in Argentinië te midden van het merengebied! Kies voor dit bijzondere…

Lees verder
Argentinië Peninsula Valdes Zeehonden

Wildlife spotten op Peninsula Valdes

Ga wildlife spotten bij Peninsula Valdes en ontdek wat dit gebied toevoegt aan een natuurreis…

Lees verder
Moerasherten Op Safari In Noord Argentinië

Esteros del Ibera in Argentinië

Het gebied Esteros del Ibera in Argentinië strekt zich uit over 13.000 km2 en omvat…

Lees verder
Uco-vallei Met Het Andesgebergte

De beste wijnstreek in Argentinië

De beste wijnstreek van Argentinië is de regio van Mendoza. De Uco vallei is bij…

Lees verder
Back To Top