skip to Main Content

De beste wijnstreek in Argentinië

De beste wijnstreek van Argentinië is de regio van Mendoza. De Uco vallei is bij uitstek geschikt om heerlijke Argentijnse wijnen te proeven. Overnacht in de wijnvallei bij bijvoorbeeld The Vines Resort in Mendoza. Wij delen graag enkele tips over wat te doen in Mendoza.

Bezoek de bodega’s in de beste wijnstreek van Argentinië

Tijdens deze activiteit brengt u een bezoek aan de bodega van Navarro Correas, een moderne bodega waar rondleidingen en proeverijen worden georganiseerd. Nadat u het proces van A tot Z heeft bekeken en een aantal wijnen heeft geproefd word u naar Olivícola Pasrai gebracht, een olijfoliefabriek. Hier proeft u olijfolie met diverse lekkernijen zoals pastei en zongedroogde tomaten op zelfgebakken brood. Daarna maakt u nog een stop bij de wijnbodega van Luigi Bosca.

Ontdek de wijnstreek van Argentinië per fiets!

Geniet per fiets van het unieke landschap van de Andes en de wijngaarden. U maakt kennis met drie verschillende wijnhuizen en hun wijngaarden. U proeft de wijnen van Kaiken Winery in Vistalba, Luján de Cuyo en Nieto Senetiner. Bij ieder wijnhuis proeft u drie verschillende wijnen en leert u over het proces van het maken van wijn. Ieder wijnhuis heeft zijn eigen verhaal en historie waar met veel enthousiasme en passie over verteld word.

Maak een paardrijtocht door de wijnstreek van Argentinië

Bezoek de wijngaarden op een bijzondere manier, namelijk te paard! Vanuit Nieto Senetiner maakt u een 1,5 uur durende rit tussen de wijngaarden met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Andes. Tijdens het paardrijden leert u over de teelt van de wijnstokken. Na het paardrijden proeft u de lokale empanadas en de Argentijnse asado met bijpassende wijnen uit de wijnkelder. Uiteraard mag een proeverij in de wijnkelder niet ontbreken tijdens deze activiteit.

Luxe wijnen proeven in Mendoza

Deze luxe wijntour is speciaal ontworpen voor de echte kenners. Uw zintuigen worden deze dag optimaal geprikkeld met de kenmerkende smaken en geuren. U start bij het wijnhuis Domaine Bousquet. De familie Bousquet, die uit de zuidelijke Franse stad Carcassonne komt, heeft een geschiedenis van het wijn maken. Jean Bousquet kwam in 1990 terecht in Mendoza om de wijngaarden en wijnhuizen te onderzoeken. Toen hij de unieke kenmerken van deze regio ontdekte was hij overtuigd dat hij dé plek voor zijn wijnmakerij had gevonden. Andere wijnhuizen die u bezoekt deze dag zijn Andeluna en Salentein.

Wijnstreek In Argentinië

Ontdek meer activiteiten

Tango Dansen In Buenos Aires

Tango in Buenos Aires

Argentinië staat bekend om de tango en in de hoofdstad Buenos Aires maakt u kennis…

Lees verder
Uco-vallei Met Het Andesgebergte

De beste wijnstreek in Argentinië

De beste wijnstreek van Argentinië is de regio van Mendoza. De Uco vallei is bij…

Lees verder
Argentinië Peninsula Valdes Zeehonden

Wildlife spotten op Peninsula Valdes

Ga wildlife spotten bij Peninsula Valdes en ontdek wat dit gebied toevoegt aan een natuurreis…

Lees verder
Moerasherten Op Safari In Noord Argentinië

Esteros del Ibera in Argentinië

Het gebied Esteros del Ibera in Argentinië strekt zich uit over 13.000 km2 en omvat…

Lees verder
Back To Top