skip to Main Content

Wildlife spotten bij Peninsula Valdés

Onderneem bijzondere activiteiten bij Peninsula Valdés en ontdek wat dit gebied toevoegt aan een natuurreis door Argentinië. In de periode juni t/m december spot u walvissen en in de periode april t/m september magelhaen pinguïns. Gedurende het hele jaar bewondert u zeeolifanten, zeeleeuwen, orka’s en bijzondere vogelsoorten in dit gebied.

Kajakken met zeeleeuwen
Graag sportief bezig in de natuur? Ga dan kajakken tussen de zeeleeuwen op Peninsula Valdés! In een tweepersoons kajak peddelt u onder begeleiding van een gids door het water en observeert u het marineleven om u heen. Hoogtepunt is toch wel het kajakken tussen de zeeleeuwen. Andere dieren die u tijdens deze bijzondere activiteit ziet zijn aalscholvers en sternen.

Walvissen bij Peninsula Valdés
Het El Doradillo-gebied wordt elk seizoen bezocht door een groep walvissen en hun kalveren. Ze komen dicht bij het strand omdat het water laag staat en erg kalm is. Tijdens een wandeling langs de kust ziet u de walvissen al op een afstand van 15 tot 20 meter. Houd er rekening mee dat de walvissen alleen in de periode van juni t/m september worden gezien.

Bewonder de pinguïns in Punta Tumbo
Deze bijzondere activiteit vertrekt vroeg in de ochtend naar de pinguïnkolonie in het natuurreservaat Punta Tombo. U wandelt door het reservaat op de daarvoor aangegeven paden en vanaf daar observeert u de pinguïns. De eerste pinguïns komen in september en blijven vaak tot april. De Magelhaen pinguïns migreren van Zuid-Brazilië naar Patagonië waar ze samenkomen om te nestelen in Punta Tumbo. Hier broeden ze eieren en bereiden ze zich voor op hun nakomelingen en de migratie. U ziet de paren staan ​​voor hun nest, waar ze de eieren beschermen tegen vogels en andere roofdieren. Af ​​en toe gaat een volwassene naar de zee om eten te halen. Een bijzondere activiteit om te zien op Peninsula Valdés.

Ontdek meer activiteiten

Expeditie in Nationaal Park Los Glaciares

In Argentijns Patagonië is het Nationaal Park Los Glaciers één van de bekendste nationale Parken…

Lees verder

Luxe kamperen in het Argentijns merengebied

Vind u het een avontuur om te kamperen in de natuur maar houd u ook…

Lees verder

Tango in Buenos Aires

Argentinië staat bekend om de tango en in de hoofdstad Buenos Aires maakt u kennis…

Lees verder

Wildlife spotten bij Peninsula Valdés

Onderneem bijzondere activiteiten bij Peninsula Valdés en ontdek wat dit gebied toevoegt aan een natuurreis door…

Lees verder
Back To Top