skip to Main Content

Safari in noord-Argentinië

Het gebied Esteros del Ibera strekt zich uit over 13.000 km2 en omvat het grootste zoetwaterreservoir in Argentinië. De wetlands herbergen meer dan 4.000 planten- en diersoorten, wat neerkomt op 30% van de totale biodiversiteit van Argentinië. Ga op safari in dit noordelijke gedeelte van Argentinië en ontdek de verbazingwekkende Puerto Valle-lodge aan de noordelijke oevers van het Iberá-wetlands. In onze autorondreis Argentinië combineren we Esteros del Ibera met een selfdrive vanuit Mendoza naar Salta.

Verblijf in het hart van de wetlands
In Puerto Valle heeft u exclusieve toegang tot de rijke biodiversiteit van het grootste natuurgebied van Argentinië. Het hart van het hotel is een traditioneel Correntina-herenhuis uit 1868 met ruime kamers. Buiten is er een imposant park van meer dan 14 hectare en dit herbergt zowel inheemse als exotische planten soorten. Ontspan en geniet van de stilte met de prachtige natuur om u heen.

Maak kennis met de flora en fauna
De unieke geografie geeft u toegang tot de rijke biodiversiteit van het Iberá-natuurreservaat. Rondom het hotel vind u lagunes, moerassen, inheemse bossen en de Parana rivier. Spot alligators, capibara’s en moerasherten tijdens een boottocht over de Parana rivier of rijdend in een 4×4 jeep. Of ga wandelen, op nachtsafari of paardrijden in het Iberá-natuurreservaat. Het voelt alsof u op safari bent in noord Argentinië.

Vogelparadijs Iberá natuurreservaat
Voor vogelliefhebbers is dit een waar paradijs want u vind hier meer dan 350 soorten vogels. Dit gebied is ook uitgeroepen tot een IBA (Important Bird Area) en de bevoorrechte locatie zorgt ervoor dat de flora en fauna hier goed in stand word gehouden. Er is zelfs een vierdaags programma ontwikkeld waarbij u onder begeleiding een groot deel van dit noordoostelijke reservaat verkent en volop bezig bent met het vogel spotten.

Vissen in de hoge Parana
Door de rustige wateren van de Parana rivier is dit bij uitstek ook een plek voor sportvissers. Onder begeleiding word u naar de beste plaatsen gebracht om te gaan vissen naar dorado, pirá pitá en pacúes. Dit zijn enkele vissoorten die voorkomen in dit gebied. Er is een driedaags programma dat u een unieke en onvergetelijke sportvis-ervaring biedt.

Ontdek meer activiteiten

Expeditie in Nationaal Park Los Glaciares

In Argentijns Patagonië is het Nationaal Park Los Glaciers één van de bekendste nationale Parken…

Lees verder

Safari in noord-Argentinië

Het gebied Esteros del Ibera strekt zich uit over 13.000 km2 en omvat het grootste…

Lees verder

Wildlife spotten bij Peninsula Valdés

Onderneem bijzondere activiteiten bij Peninsula Valdés en ontdek wat dit gebied toevoegt aan een natuurreis door…

Lees verder

Tango in Buenos Aires

Argentinië staat bekend om de tango en in de hoofdstad Buenos Aires maakt u kennis…

Lees verder
Back To Top