skip to Main Content

Proef de Argentijnse wijn in Mendoza

De Argentijnse regio van Mendoza is bij uitstek geschikt om deze heerlijke wijnen te proeven. Overnacht in de wijnvalleien en onderneem diverse activiteiten. Eén van de accommodaties die wij aanbieden is The Vines Resort in Mendoza.

Wijnen en olijven
Tijdens deze activiteit brengt u een bezoek aan de wijnbodega van Navarro Correas, een moderne bodega waar rondleidingen en proeverijen worden georganiseerd. Nadat u het proces van A tot Z heeft bekeken en een aantal wijnen heeft geproefd word u naar Olivícola Pasrai gebracht, een olijfoliefabriek. Hier proeft u olijfolie met diverse lekkernijen zoals pastei en zongedroogde tomaten op zelfgebakken brood. Daarna maakt u nog een stop bij de wijnbodega van Luigi Bosca.

Fiets door de wijngaarden
Geniet per fiets van het unieke landschap van de Andes en de wijngaarden. U maakt kennis met drie verschillende wijnhuizen en hun wijngaarden. U proeft de wijnen van Kaiken Winery in Vistalba, Luján de Cuyo en Nieto Senetiner. Bij ieder wijnhuis proeft u drie verschillende wijnen en leert u over het proces van het maken van wijn. Ieder wijnhuis heeft zijn eigen verhaal en historie waar met veel enthousiasme en passie over verteld word.

Paardrijden door de wijngaarden
Bezoek de wijngaarden op een bijzondere manier, namelijk te paard! Vanuit Nieto Senetiner maakt u een 1,5 uur durende rit tussen de wijngaarden met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Andes. Tijdens het paardrijden leert u over de teelt van de wijnstokken. Na het paardrijden proeft u de lokale empanadas en de Argentijnse asado met bijpassende wijnen uit de wijnkelder. Uiteraard mag een proeverij in de wijnkelder niet ontbreken tijdens deze activiteit.

Luxe wijnen in Mendoza
Deze luxe wijntour is speciaal ontworpen voor de echte kenners. Uw zintuigen worden deze dag optimaal geprikkeld met de kenmerkende smaken en geuren. U start bij het wijnhuis Domaine Bousquet. De familie Bousquet, die uit de zuidelijke Franse stad Carcassonne komt, heeft een geschiedenis van het wijn maken. Jean Bousquet kwam in 1990 terecht in Mendoza om de wijngaarden en wijnhuizen te onderzoeken. Toen hij de unieke kenmerken van deze regio ontdekte was hij overtuigd dat hij dé plek voor zijn wijnmakerij had gevonden. Andere wijnhuizen die u bezoekt deze dag zijn Andeluna en Salentein.

Ontdek meer activiteiten

Wildlife spotten bij Peninsula Valdés

Onderneem bijzondere activiteiten bij Peninsula Valdés en ontdek wat dit gebied toevoegt aan een natuurreis door…

Lees verder

Luxe kamperen in het Argentijns merengebied

Vind u het een avontuur om te kamperen in de natuur maar houd u ook…

Lees verder

Expeditie in Nationaal Park Los Glaciares

In Argentijns Patagonië is het Nationaal Park Los Glaciers één van de bekendste nationale Parken…

Lees verder

Proef de Argentijnse wijn in Mendoza

De Argentijnse regio van Mendoza is bij uitstek geschikt om deze heerlijke wijnen te proeven.…

Lees verder
Back To Top