skip to Main Content

Expeditie Perito Moreno

In Argentijns Patagonië is het Nationaal Park Los Glaciers één van de bekendste nationale Parken van Argentinië. Hier gaat u op expeditie om de gletsjers en ijsvelden van dit imposante landschap te ontdekken. De Perito Moreno gletsjer is één van de bekendste gletsjers van dit gebied. U kunt verschillende excursies maken om deze en andere gletsjers te bewonderen. In onze natuurreis Argentinië leest u over het kleinschalige cruiseschip Santa Cruz.

Boottocht Perito Moreno: varen over het Argentino meer

Tijdens een boottocht vaart u tot de rand van de Perito Moreno gletsjer en krijgt u een geweldig gevoel voor de omvang. Navigeer door het Argentino meer en u ziet ook de Upsala en Spegazzini gletsjers. U vaart vanaf de noordkant naar het Upsala kanaal, waarvandaan u een wandeling maakt en geniet van de enorme panoramische uitzichten van de Upsala gletsjer. Vervolgens vaart de boot zuidwaarts langs het Spegazzini kanaal, vanwaar de Seco gletsjer te zien is op weg naar de Spegazzini-gletsjer, de hoogste in het Glacier National Park.

Trekking Perito Moreno: wandelen op de gletsjer

Eén van de beste manieren om de Perito Moreno gletsjer te ervaren is tijdens een mini-trekking. Met een boottocht steekt u de Rico-tak van het meer over en maakt een landing aan de overkant. Na een korte uitleg van de gids gaat u tijdens een wandeling het landschap verkennen totdat u het ijs bereikt. Met de ijsschoenen aan betreed u de gletsjer en maakt u een 2 uur durende trekking over de toppen van het ijs. Eenmaal op de gletsjer ziet u blauwe meren, diepe scheuren, enorme putten en grotten. Het is een bijzondere ervaring om de gletsjer op deze manier te beleven. Noot: voor deze activiteit worden leeftijdsgrenzen gehanteerd, trekkers moeten tussen de 10 en 65 jaar oud zijn.

Kajakken Perito Moreno: ervaar de immense gletsjer vanaf het water

Ervaar de Perito Moreno vanuit een heel ander oogpunt; vanuit een kajak krijgt u een uniek perspectief op dit hoogtepunt. Heeft u geen kajak-ervaring? Geen zorgen, de kajakexperts leggen u uit hoe u peddelt tussen deze geweldige gletsjerwateren en geven u een veiligheidsbriefing. Onder begeleiding gaat u vanaf het strand van Los Tempanos ter water. U peddelt richting de gletsjer en bewondert vanaf hier de imposante hoogte. Speciale kleding is inbegrepen tijdens deze activiteit zoals een waterdicht droogpak, thermisch pak, laarzen en reddingsvesten.

Trekking Perito Moreno Gletsjer Argentinië

Ontdek meer activiteiten

Expeditie Perito Moreno

In Argentijns Patagonië is het Nationaal Park Los Glaciers één van de bekendste nationale Parken…

Lees verder
Uco-vallei Met Het Andesgebergte

De beste wijnstreek in Argentinië

De beste wijnstreek van Argentinië is de regio van Mendoza. De Uco vallei is bij…

Lees verder
Argentinië Peninsula Valdes Zeehonden

Wildlife spotten op Peninsula Valdes

Ga wildlife spotten bij Peninsula Valdes en ontdek wat dit gebied toevoegt aan een natuurreis…

Lees verder
Moerasherten Op Safari In Noord Argentinië

Esteros del Ibera in Argentinië

Het gebied Esteros del Ibera in Argentinië strekt zich uit over 13.000 km2 en omvat…

Lees verder
Back To Top