100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Ziplinen in Costa Rica

Ziplinen in Costa Rica

Ziplinen, ook wel bekend als canopy tours, is een populaire avontuurlijke activiteit in Costa Rica. Het stelt je in staat om door de boomtoppen van de weelderige regenwouden te vliegen en te genieten van adembenemende uitzichten. In deze reisblog lees je waar je kunt ziplinen in Costa Rica!

Costa Rica biedt zipline-avonturen in verschillende regio’s van het land waaronder in het nevelwoud van Monteverde, bij Arenal, Manuel Antonio, en Rincon de la Vieja. Elke locatie heeft zijn eigen unieke kenmerken, zoals verschillende soorten vegetatie, hoogteverschillen en uitzichten. Tijdens het ziplinen in Costa Rica glijd je van platform naar platform via stalen kabels die tussen de bomen zijn gespannen, een geweldige manier om tussen de boomtoppen te zweven!

Ziplinen in Monteverde

Een populaire plek om te gaan ziplinen in Costa Rica is in het nevelwoud van Monteverde. Je begint met een ritje in de Sky Tram, een openluchtgondel, die je van de grond naar de berghoogten brengt. Je wordt afgezet op een observatieplatform, waar je geniet van het fantastische uitzicht op de Golf van Nicoya en het omliggende bos. Vanaf dit punt begint de Sky Trek. Je zweeft van boomtop naar boomtop met een zipline-systeem dat zich uitstrekt over canyons en boomtoppen. Bewonder het natuurlijke landschap terwijl je geniet van een opwindende rit. Dit zipline avontuur neemt je mee naar de berghelling en keert uiteindelijk terug naar het startpunt van de tour bij het hoofdgebouw. Dit is één van de gaafste canopy tours in Costa Rica!

Er zijn momenteel 10 zipline-kabels en ze variëren in hoogte van 40 meter tot 100 meter en in lengte van 100 meter tot 750 meter. Voordat je aan de canopy-tour begint, wordt je uitgerust met alle benodigde veiligheidsuitrusting (harnas, helm en handschoenen) die door je gids wordt aangepast. Daarna geven de gidsen veiligheidsinstructies en laten ze aan je zien hoe het remsysteem werkt.

Het minimaal aantal deelnemers van de Sky Trek is 2 personen. Om veiligheidsredenen moeten kinderen ouder zijn dan 8 jaar om deel te nemen aan de tour.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op